Θρήνος για την ΑΕΚ. «Εφυγε» ο Θεόδωρος Μανιατέας

23:09 21/9/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Η οικογένεια της ΑΕΚ, θρηνεί απο το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, την απώλεια ενός απο τους πιο "χρυσούς" ανθρώπους της. Του Θεόδωρου Μανιατέα. Του θρυλικού τερματοφύλακα, που δύο φορές έκλεισε την πόρτα του ΟΣΦΠ, αφού δεν επιθυμούσε να φύγει απο την ΑΕΚ, και μετα την αποχώρησή του από την "Ενωση" δεν αγωνίστηκε σε καμία αλλη ομάδα, για να μη

τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της καρδιας του! Του Θοδωρή, που παλευε τα πέντε τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο, που τον είχε "κτυπίσει" στα πνευμόνια και τελευταία στον εγκέφαλο και νικήθηκε τελικά στα 69 του χρόνια!
Ο Θεόδωρος Μανιατέας, πήγε στην ΑΕΚ από τον Πανθησιακό, τον Ιούνιο του 1964. Και το καλοκάιρι του 1965, έκανε με την ΑΕΚ μεγαλη αίσθηση υπερασπιζόμενος τα δοκάρια της στο τουρνουά της Νέας Υόρκης. Ηταν ο ηθικος αυτουργός, για να ακουστεί το όνομα της ΑΕΚ-που τότε είχε κάνει μεγάλη ανανέωση- στα πέρατα της γης!
Αντίπαλοι της ΑΕΚ σ' εκείνους τους αγώνες στη Νέα Υόρκη η Μπενφίκα του Εουσέμπιο και η Σάντος του Πελε. Και ο Μανιατέας, είχε "κρατησει" μόνος του τη Σάντος, υποχρεώνοντας τον Πέλε, να τον φιλήσει και να του "πλέξει" το αγκώμιο για τις επεμβάσεις του. Μάλιστα οι διοργανωτες εκείνου του τουρνουά, είχαν δώσει στον Μανιατεα ως δώρο ένα χρυσό ρολόι!
Ο Θεόδωρος Μανιατέας, που είχε γεννηθεί στις 19 Μαρτίου 1945, ήταν απο τις πιο ευγενικές φυσιογνω μίες που πέρασαν απο την ΑΕΚ. Αμίμητος, για το χίουμόρ του. Ανυπέρβλητος για την καλοσύνη του.
Εφυγε απο την ΑΕΚ το 1968, όμως την παρακολουθούσε. Και ήταν και απο τα ενεργά στελέχη στον Σύνδεσμο παλαιμάχων. Ηταν παντρεμένος με την Μηλία και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, Την Μαρία, τον Γιώργο και τον Πετρο. Το νήμα της ζωής του "κοπηκε" στις 21:00 του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου. Είχε αισθανθεί πόνους από το μεσημέρι, ανέβασε υψηλο πυρετό και οι οικίοι του, τον είχαν μεταφέρει στο Λαικό Θεραπευττήριο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του θα γίνει την Τριτη 23 Σεπτεμβρίου από το Γ' Κοιμητήριο Νίκαιας. Θεόδωρε να είναι ελεφρυ το χώμα που θα σε σκεπάσει... Καλό ταξίδι...

Keywords
Αναζητήσεις
μανιατεασθεοδωροσ
Τυχαία Θέματα