Θρίαμβος του Ερντογάν στις εκλογές

20:56 30/3/2014 - Πηγή: AEK365

Εδώ και λίγες ώρες (18:00 ώρα Ελλάδος) οι κάλπες των τοπικών εκλογών της Τουρκίας έκλεισαν και οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν θρίαμβο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται τελευταία το όνομά του.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22:00. Ωστόσο, τουρκικά ειδησεογραφικά δίκτυα άρχισαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα αρκετά νωρίτερα.

Ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι σε εθνικό επίπεδο ο Ερντογάν

διατηρεί τις δυνάμεις του πάνω από 40% και επανακάμπτουν στην πολιτική σκηνή οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), τα κέρδη του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) είναι περιορισμένα και οι νοτιοανατολικέςεπαρχίες κατακτώνται από τους Κούρδους υποψηφίους. Κι όλα αυτά την ώρα που οχτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Τουρκία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Με καταμέτρημένο πάνω από το 6,78% των ψήφων το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν λαμβάνει στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας ποσοστό που ξεπερνάει το 43%, το CHP φτάνει το 22,88%, το ΜΗΡ αγγίζει το 18,6% και το κουρδικό κόμμα BDP που κατήλθε στις εκλογές στις ανατολικές επαρχίες το 7,28%.

Keywords
Τυχαία Θέματα