«Θα χυθεί αίμα»!

11:45 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

«Θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» απαντούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις απειλές της κυβέρνησης για απολύσεις αν συνεχίσουν να παρεμποδίζουν την συγκομιδή των σκουπιδιών και στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες.

Από την άλλη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε ότι τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται από τους δρόμους σήμερα, μέρα και όχι νύχτα, τονίζοντας

ότι η αποκομιδή θα γίνει είτε από τους εργαζόμενους στους Δήμους, εφόσον αλλάξουν τη στάση τους, είτε από ιδιώτες..

Με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλου, πραγματοποιείται από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής συνάντηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος εκδίδει υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους από τη συσσώρευση των σκουπιδιών. Με τη διάταξη αυτή θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες για όσους εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων που -όπως είπε - έχουν μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως εάν συνεχιστεί η παρεμπόδιση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση θέσεων εργασίας, δηλαδή σε απολύσεις. «Δεν είναι απειλή, ούτε αντεργατική πολιτική» είπε ο κ.Κουκουλόπουλος.

«Τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται σήμερα, μέρα και όχι νύχτα» δεσμεύτηκε ο κ.Κουκουλόπουλος,

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι τη Δευτέρα.

Επισήμανε, επίσης ότι έχει ληφθεί οριστικά η απόφαση για κατασκευή ΧΥΤΑ μέσω ΣΔΙΤ και από το 2012 «Δεν θα υπάρξει ξανά ομηρία των πολιτών με τα σκουπίδια» είπε.

«Θα χυθεί αίμα»

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

«Οι χωματερές μπορεί να ανοίξουν με τα ΜΑΤ, αλλά δεν θα υπάρξει απορριμματοφόρο για να μαζέψει τα σκουπίδια» είπε στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ.Χαρίσης, προειδοποιώντας κυβέρνηση και ιδιώτες να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

«Εάν αναθέσετε σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Β.Πολυμερόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μάς έχει μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες β' διαλογής».

«Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν εκφράζει κανέναν, δεν μπορεί να βάλει ιδιώτες» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα