Ο πιο πλούσιος...ζητιάνος! (ΦΩΤΟ)

11:30 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

Στους δρόμους του Ανατολικού Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τριγυρνάει ένας αρκετά ηλικιωμένος άντρας, ρακένδυτος, ο οποίος περιφέρεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα ζητώντας από τους περαστικούς να του αφήσουν όσα χρήματα θέλουν και μπορούν. Αυτός σε αντάλλαγμα τους μοιράζει free press εφημερίδες.

Μια συνηθισμένη εικόνα θα έλεγε κανείς ειδικά για τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Αυτό όμως που διαφέρει εδώ είναι ότι ο συγκεκριμένος

άντρας δεν είναι καν άστεγος, αλλά ζει σε ένα πλούσιο σπίτι 3.5 εκατ. δολαρίων, είναι «καθηγητής» και διάσημος κωμικός!

Πρόκειται για τον 97χρονο «καθηγητή» Ίργουιν Κόρεϊ, τον διάσημο κωμικό που έγινε γνωστός ως «Η πρώτιστη αρχή του κόσμου», καθώς ο χαρακτήρας υ υποδυόταν συνεχώς ήταν ένας τρελός καθηγητής που φορούσε συνεχώς σμόκιν, κάτι σαν γραβάτα, αθλητικά παπούτσια και μαλλί αλλοπρόσαλλο και έδινε διαλέξεις .

Ο Κόρεϊ μετά από πολλές δεκαετίες στα θέατρα και τα κλαμπ του Μπροντγουεϊ αρκείται πλέον στους δρόμους του Μανχάταν, όπου σαν άστεγος μαζεύει χρήματα τα οποία φυσικά δεν κρατάει για τον ίδιο μιας και δεν τα έχει ανάγκη, αλλά τα δωρίζει σε ένα ίδρυμα το οποίο αγοράζει φάρμακα για τα παιδιά της Κούβας. Κάποιες φορές μάλιστα καταφέρνει να μαζέψει ως και 250 δολάρια σε μια μέρα!

Ο λόγος που δε μένει κλεισμένος στο πανάκριβο σπίτι του, εκτός από τον φιλανθρωπικό του σκοπό, είναι όπως λέει γιατί μετά το θάνατο της γυναίκας του τον περασμένο Μάιο δεν αντέχει την μοναξιά.

Πάντως, ακόμα και σήμερα όταν τον καλούν πετάγεται για να δώσει κάποιες παραστάσεις, όπως πρόσφατα πήγε ως το Σικάγο για δυο εμφανίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα