«Προβάδισμα η ΑΕΚ»

11:40 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Ολυμπιακός, κατά τον Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο, έχει μεν καλύτερο ρόστερ αλλά η παρουσία Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα της ΑΕΚ δίνουν στην Ένωση το προβάδισμα για το αυριανό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ όπως υποστήριξε ο πρώην μπακ των δυο ομάδων.

Σε δηλώσεις του στον NOVASPORTS FM 94.6, ο μπακ της Καλλονής τόνισε: "Θεωρώ ότι

αν μια ομάδα έχει προβάδισμα αυτή την στιγμή αυτή είναι η ΑΕΚ μόνο και μόνο από το γεγονός ότι θα παίζουν περισσότεροι Έλληνες στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή του Ολυμπιακού. Ξέρουν την ψυχολογία και το τι σημαίνει ντέρμπι και το ζουν πιο έντονα. Απλά επειδή είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Αυτά τα παιχνίδια πάνε στην ψυχολογία. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και από πλευράς ρόστερ και διοικητικής σταθερότητας".

Για το χρονικό σημείο της πρόσληψης του Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Τζιωρτζιόπουλος δήλωσε: "Είναι το λεγόμενο κίνητρο που κάνει τον ποδοσφαιριστή να δώσει το κάτι παραπάνω με νέο προπονητή. Ίσως να φανεί μια μικρή διαφορά σε μαχητικότητα και διάθεση από όλους τους ποδοσφαιριστές για να δείξουν ότι αξίζουν. Σε βάθος χρόνου αν τα προβλήματα, διοικητικά και οικονομικά, παραμείνουν, δεν νομίζω ότι ο κύριος Κωστένογλου θα μπορέσει να αλλάξει κάτι. Γενικότερα είμαι κατά των αλλαγών. Πιστεύω πως για να προοδεύσει μια ομάδα πρέπει να ακολουθεί παραδείγματα όπως του Εργοτέλη με τον κ. Καραγεωργίου. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, οικονομική σταθερότητα πράγμα που δεν συμβαίνει στην ΑΕΚ τα τελευταία 4-5 χρόνια. Και να μην υπάρχει αυτό το κλίμα, σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε".

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο πρώην μπακ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δήλωσε: "Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Με αυτό που είχε πει ο Δώνης πέρσι στον τελικό δικαιώθηκε. Στην Ελλάδα όταν λες την αλήθεια είσαι κακός. Είδαμε στην Τουρκία, οι αποφάσεις βγήκαν σε χρόνο dt. Εμείς πάμε στον έκτο μήνα και είμαστε ακόμα με την ομάδα Α, Β και όπου να είναι και η ομάδα Ω. Έφεση στην έφεση... Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα