«Θα αυτοκτονήσω αν σκεφτώ πόσα ξόδεψα»

15:54 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στα 24 χρόνια που ασχολείται με τα διοικητικά της Παλέρμο, ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι έχει απολύσει 48 προπονητές και, όπως ο ίδιος λέει, αν κάτσει να υπολογίσει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει μόνο για τις αποζημιώσεις από τις απολύσεις θα πρέπει να αυτοκτονήσει!

Σε δηλώσεις του σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ιδιοκτήτης της Παλέρμο τόνισε: "Μην με αναγκάζετε να υπολογίσω πόσα έχω ξοδέψει για τις αποζημιώσεις. Θα βάλω το πιστόλι στον κρόταφο, αν το κάνω. Πάντως, με πρόχειρους υπολογισμούς... ούτε που ξέρω. Είναι πολλά τα λεφτά". Πάντως στην συνέχεια είπε πως σε 25 χρόνια πρέπει να έχει δαπανήσει

πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Για το παρατσούκλι του "προπονητοφάγου", ο Ζαμπαρίνι δήλωσε: "Με κατηγορούν πως απολύω με άνεση τους προπονητές. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσω να διώξω κάποιον; Πονάει η καρδιά μου, αφού δένομαι με όλους. Αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάτι πρέπει να κάνω. Και αφού δεν μπορώ να απολύσω 30 παίκτες, ούτε τον εαυτό μου, απολύω τον προπονητή".
Τέλος ο ιδιοκτήτης της Παλέρμο επεσήμανε πως θα πρέπει να μπει ένα πλαφόν στις αμοιβές τόσο των προπονητών όσο και των παικτών. Όπως είπε ο Ζαμπαρίνι: "Θα έπρεπε να μειωθούν οι αποδοχές των προπονητών και των παικτών. Δεν είναι λογικό ένας προπονητής που απολύω να παίρνει ένα εκατ. ευρώ. Τόσα λεφτά ένας εργάτης δεν θα τα δει σε ολόκληρη τη ζωή του. Σας φαίνεται σωστό, κάποιος να προπονεί για τρία χρόνια και μετά να απολαμβάνει για μια ζωή; Θα έπρεπε να μπει ένα πλαφόν. Ίσως 100 χιλ. ευρώ. Αν και πάλι μιλάμε για τρελά λεφτά, αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στην κοινωνία σήμερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα