Στην λίστα του Forbes 6 ομογενείς δισεκατομμυριούχοι

15:04 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πέντε Ελληνες της Αμερικής και ένας ελληνοϊταλικής καταγωγής συγκαταλέγονται μεταξύ των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών που καταγράφει κάθε χρόνο το περιοδικό «Forbes».
Πρώτος ανάμεσα στους ομογενείς και στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισ. δολαρίων, είναι ο Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος κατάγεται από τη Νίσυρο, διαμένει στη Νέα Υόρκη, είναι ιδιοκτήτης της εταιρεία «Red Apple» που ελέγχει αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Νέα

Υόρκη. Σημαντικό μέρος της περιουσίας του προέρχεται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Δεύτερος, στη 239η θέση του «Forbes» και με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια βρίσκεται ο Τζίμης Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών και γυμναστικών ειδών «New Balance». Ακολουθεί, τρίτος και στην 250η θέση, ο Μάικλ Τζαχάρης με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια, μια προσωπικότητα στον κλάδο της προχωρημένης φαρμακοβιομηχανίας της Αμερικής. Στην ίδια θέση, στην 250η και με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια, καταγράφεται ο Τζορτζ Αργυρός που διαμένει στην Καλιφόρνια, με δραστηριότητα στον κτηματομεσιτικό τομέα. Στην 360η θέση βρίσκεται οΝτιν Μητρόπουλος του Κονέκτικατ με περιουσία 1,2 δισ. δολάρια και κύκλο επιχειρήσεων στον τραπεζικό χωρο.

Στον κατάλογο των ελλήνων δισεκατομμυριούχων της Αμερικής θα πρέπει ο περιληφθεί και ο ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια με περιουσία 4 δισ. δολάρια, 92ος στον κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών. Ετών 68, παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, διαμένει στον Οστιν του Τέξας και είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καλλυντικών «John Paul Mitchell System».

Keywords
Τυχαία Θέματα