Τέσσερα εσείς, τέσσερα και εμείς

18:38 15/2/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 21η αγωνιστική

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ 4-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Μια καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Άρσεναλ την Τετάρτη έκανε η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε εύκολα της Φράιμπουργκ με 4-0 φτάνοντας τις 13 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης "καθάρισαν" από το πρώτο μέρος με πρωταγωνιστή τον Ελβετό εξτρέμ Ξερντάν Σακίρι που πέτυχε δυο γκολ.

Αρχικά στο 19' ο Ντάντε με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 34' ο Πιζάρο βρήκε τον Σακίρι, εκείνος νόμιζε πως είχε χάσει την μπάλα αλλά εκείνη βρέθηκε ξανά μπροστά του και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Επτά λεπτά αργότερα και με την άμυνα της Φράιμπουργκ να αμύνεται ψηλά, ο Κρόος βρήκε τον Σακίρι, εκείνος σούταρε και αφού η μπάλα κόντραρε στον Μίλερ κατέληξε στα δίχτυα με τον Ελβετό να φτάνει τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Τόσα έχει και ο Κλαούντιο Πιζάρο που στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με την Μπάγερν Μονάχου να παραμένει αήττητη για 46 σερί παιχνίδια.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ντάντε, Κοντέντο, Λαμ (64' Γκέτσε), Ρόμπεν (78' Φαν Μπούιτεν), Μίλερ, Κρόος, Σακίρι (61' Σβαϊνστάιγκερ), Πιζάρο
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Γκίντερ (69' Σούστερ), Κρμας, Χον, Σοργκ, Γκίντερ, Φερνάντες, Σμιντ, Νταριντά, Κλάους (62' Κερκ), Μεχμέντι (81' Γκέντε)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0
Γήπεδο: Signal Iduna Park

Ήταν να μην πάρει φόρα η Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία μετά τα 5 γκολ στην Βρέμη την προηγούμενη αγωνιστική, σήμερα "φιλοδώρησε" με τέσσερα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε δυο γκολ αλλά τα φώτα έπεσαν στον νεοαποκτηθέντα Σέρβο μέσο Μίλος Γιόγιτς που στο 68' πέρασε στο παιχνίδι και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε κάνοντας ιδανικό ντεμπούτο και διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ιδιαίτερη στιγμή για τον Γιούργκεν Κλοπ που έφτασε τις 111 νίκες στον πάγκο της ομάδας.
Η Ντόρτμουντ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και στο 9' ο Τζάκπα έδιωξε πάνω στην γραμμή σουτ του Μκιταριάν ο οποίος ένα λεπτό αργότερα αφού έκλεψε από τον Γιούνγκ, έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το 1-0. Στο 21' ο Γκαμπονέζος φορ έκανε το 2-0 φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ανατράπηκε από τον Τζάκπα, έκανε το 3-0. Σημειώνεται πως πριν την σημερινή αναμέτρηση η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετρούσε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφελερ, Πίστσεκ, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτζερ, Σαχίν, Κελ, Ομπαμεγιάνγκ (71' Χόφμαν), Μκιταριάν (68' Γιόγιτς), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι (81' Σίμπερ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Άντερσον (33' Κεμπφ), Μάντλουνγκ, Τζάκπα (73' Οσίπκα), Ρους, Λάνιγκ, Άιγκνερ, Μέιερ, Βέις (54' Σροκ), Ρόσενταλ

Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 4-2
Γήπεδο: Eintracht Stadion

Δεν υπάρχει σωτηρία για το Αμβούργο που αν και προηγήθηκε τελικά έχασε 4-2 από την Μπράουνσβαϊγκ, μετράει επτά σερί ήττες και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο "δήμιος" του Αμβούργου κατάγεται από το Κονγκό και λέγεται Ντόμι Κουμπέλα ο οποίος μπήκε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πέτυχε χατ τρικ.
Στο 23' ο Πιέρ Μισέλ Λασόγκα με κεφαλιά έβαλε μπροστά το Αμβούργο αλλά στο 51' ο Κουμπέλα με δεξί σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Δέκα λεπτά αργότερα αξιοποίησε ασίστ του Μπόλαντ για το 2-1 αλλά στο 76' ο Κροάτης εξτρέμ Ιλίσεβιτς ισοφάρισε για το Αμβούργο. Στο 85', ο Κουμπέλα "χτύπησε" και πάλι για τους γηπεδούχους κάνοντας το 3-2 έπειτα από μπαλιά του Κορέια και στις καθυστερήσεις ο Γιάν Χοχσέιντ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Μπράουνσβαϊγκ που είναι μεν ουραγός αλλά πλησίασε την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Κέσελ, Μπίκακιτς, Κορέια, Ρέιτσελ, Τόιερκαουφ (45' Κουμπέλα), Μπόλαντ, Ελαμπντελαουΐ (26' Πφίτζνερ), Χοχσέιντ, Μπελαράμπι, Νίλσεν (90+2 Ντογκάν)
Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Σόμπιχ, Βέστερμαν, Γιάνσεν, Μπόουι, Ρινκόν (63' Καλχάνογλου), Όλα Τζον (84' Ζόουα), Φαν Ντερ Φάαρτ (52' Αρσλάν), Ιλίσεβιτς, Λασόγκα

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 1-1
Γήπεδο: Weser Stadion

Ο Λούντοβιτς Ομπράνιακ στην δεύτερη συμμετοχή του με την φανέλα της Βέρντερ Βρέμης χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του δυο λεπτά πριν το τέλος καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο Ράφαελ να πετυχαίνει το 10ο του γκολ στην εφετινή Bundesliga αλλά λίγο πριν το τέλος χάθηκαν οι δυο βαθμοί για τους φιλοξενούμενους που παραμένουν χωρίς νίκη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Όσο για την Βέρντερ, συμπληρώθηκαν τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες η ομάδα της Βρέμης δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το τρίποντο.

Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Ιγκνόφσκι, Προντλ, Λουκιμίγια (27' Κρόος), Καλντιρόλα, Μακιάντι (76' Ελία), Μπαργκφρέντε, Γιουνούζοβιτς, Ομπράνιακ, Πέτερσεν (69' Κομπιλάνσκι), Ντι Σάντο
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Κορμπ, Γιάντσκε (45' Ντομίνγκεζ), Στρανζ, Βεντ (75' Ντάεμς), Κράμερ, Χάκα, Χέρμαν, Χργκότα (89' Ρουπ), Ράφαελ, Κρούζ

Χόφενχαϊμ-Στουτγάρδη 4-1
Γήπεδο: Wirsol Rhein Neckar Arena

Ακόμα ένα βήμα για την σωτηρία της έκανε η Χόφενχαϊμ η οποία επικράτησε 4-1 της Στουτγάρδης με πρωταγωνιστή τον Σβεν Σίπλοκ που πέτυχε δυο γκολ. Στο 12' ο Γερμανός φορ έκανε το 1-0 και πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Κέβιν Φόλαντ αξιοποίησε ασίστ του Σαλίχοβιτς για το 2-0. Στο 66' ο Φιρμίνο βρήκε τον Σίπλοκ ο οποίος έκανε το 3-0 φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα με την Στουτγάρδη να μειώνει στο 78ο λεπτό με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ. Οι όποιες ελπίδες δημιουργήθηκαν μετά από αυτό το γκολ εξανεμίστηκαν δυο λεπτά αργότερα όταν ο Λέιτνερ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Φιρμίνο να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Μοντέστε και να φτάνει τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Σούλε, Τζόνσον, Πολάνσκι, Σαλίχοβιτς (86' Χάμαντ), Φόλαντ, Φιρμίνο, Χέρντλινγκ (62' Στρομπλ), Σίπλοκ (73' Μοντέστε)
Στουτγάρδη: Ούλριχ, Ρούντιγκερ, Νιντερμέιερ, Σβαμπ, Μπόκα, Κεντίρα (65' Μαξίμ), Λέιτνερ, Χάρνικ (58' Κακάου), Τραορέ, Αμπντελάουε, Βέρνερ (84' Γιαλσίν)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Σάλκε 1-2

Γήπεδο: Bay Arena

Στις 7 Δεκεμβρίου η Σάλκε έχασε 2-1 από την Γκλάντμπαχ και από τότε πραγματοποιεί μια εκπληκτική πορεία που δεν σταμάτησε ούτε στην Bay Arena όπου επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1. Στο 28' από λάθος του Μπέντερ ο Λαρς Γκορέτσκα πήρε την μπάλα και αφού κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον Φολσέιντ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λένο για το 0-1. Η Λεβερκούζεν έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και αυτό ήρθε όχι από δικό της παίκτη αλλά από τον Φελίπε Σαντάνα ο οποίος με αυτογκόλ στο 66ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια. Τελικά την σπουδαία νίκη στην Σάλκε, 5η συνεχόμενη, έδωσε ο Κλας Γιάν Χούντελααρ στο 73ο λεπτό με τον Ολλανδό φορ να σκοράρει για δεύτερη φορά μετά την επιστροφή του από τραυματισμό.
Έτσι η Σάλκε παραμένει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά από δυο σερί νίκες επέστρεψε στις ήττες λίγες μέρες πριν υποδεχτεί την Παρί Σεν Ζερμέν για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπήκε αλλαγή στο 88ο λεπτό.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Φολσέιντ, Σπάχιτς (60' Τοπράκ), Μπένις, Μπέντερ (87' Χέγκελερ), Ρόλφες, Καν, Κάστρο, Μιν Σον (82' Μπραντ), Κίσλινγκ
Σάλκε: Φάρμαν, Χόγκλαντ (88' Παπαδόπουλος), Ματίπ, Σαντάνα, Κολάσινατς, Νοϊστέντερ, Μπόατενγκ, Φαρφάν, Μέιερ (84' Αγιαχάν), Γκορέτζκα (79' Φουχς), Χούντελααρ

Η 21η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή (16/02) με τα παιχνίδια Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16:30) και Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (18:30).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα