Τέλος στην Αδριατική Λίγκα

11:29 9/4/2015 - Πηγή: AEK365

Και τυπικά στην... ιστορία θα περάσει η Αδριατική Λίγκα, καθώς φέτος είναι η τελευταία χρονιά με την οποία διεξάγεται με τη μορφή που τη γνωρίζουμε ως διοργάνωση. Η FIBA προχωρά σε «απορρόφησή» της με τον γεν. γραμματέα της, Πάτρικ Μπάουμαν (φωτό), να ενημερώνει πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει επαφές με τις ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας για να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας νέας λίγκας.

Τι θα γίνει από τη νέα

σεζόν; Περί τις 12 ομάδες των συγκεκριμένων εθνών θα συνθέσουν τη νέα πραγματικότητα. Όποια ομοσπονδία διαφωνήσει, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή άλλες διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της FIBA, εξαιρουμένου του επικείμενου Eurobasket με τους υπεύθυνους αυτών των ομοσπονδιών να έχουν ένα μήνα προθεσμία να δηλώσουν την πρόθεση τους.

Από εκεί και πέρα, ο Μπάουμαν, που έχει και τη στήριξη του ΝΒΑ, περιμένει σήμερα, Μ. Πέμπτη, στη Γενεύη, τις ομοσπονδίες της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, προκειμένου να καταλήξουν στο πώς θα κινηθούν στο νέο «χάρτη» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς απώτερος στόχος του είναι να αναλάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα