Πήγε να χαρίσει τον τίτλο! (VIDEO)

10:03 9/4/2015 - Πηγή: AEK365

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, ο κόσμος της ΑΕΚ έπεσε (ευτυχώς για λίγο) από το... ροζ σύννεφο στο οποίο ζούσε επί μήνες. Ο «σίγουρος» τίτλος, ο πολυαναμενόμενος μετά από δέκα χρόνια, έγινε ξαφνικά και πάλι διεκδικούμενος, εξ αιτίας μιας... ουρανοκατέβατης ήττας στην κατακίτρινη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα με 2-1!

Μία εβδομάδα μετά το 3-3 με τη Λάρισα στη Νέα

Φιλαδέλφεια που δεν είχε διαταράξει τη διαφορά των τριών βαθμών με τον Ολυμπιακό (που επίσης είχε έρθει ισοπαλία στη Δράμα με τη Δόξα) η ΑΕΚ πήγε ως φαβορί στη Ριζούπολη, αλλά εκεί πιστοποιήθηκε το πρόβλημα φρεσκάδας που αντιμετώπιζε, αφού το «κουπί» το τραβούσαν για πολλούς μήνες ο ίδιοι παίκτες. Πριν το μισάωρο βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ του Γιούρισιτς στο 14' (έκλεψε από τον Κούτουλα και πλάσαρε τον Οικονομόπουλο) και του Βασιλείου που πρόλαβε την έξοδο του Οικονομόπουλου στο 25'.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντέδρασε άμεσα και αντικατέστησε τον αριστερό χαφ Λάμπρο Γεωργιάδη με έναν επιθετικό, τον Γιώργο Χριστοδούλου. Η ΑΕΚ πίεσε αλλά έχασε πολύ χρόνο χωρίς να σκοράρει. Το γκολ ήρθε στο 69' με πέναλτι του Τόνι Σαβέβσκι μετά από χέρι του Μαγγιώρου σε γύρισμα του Στέλιου Μανωλά.

Ο Απόλλων, ωστόσο, κράτησε το 2-1 (η πρώτη του νίκη επί της ΑΕΚ στη Ριζούπολη μετά το 1971, όταν και πάλι η «Ενωση» είχε κατακτήσει τον τίτλο) και ο Ολυμπιακός που την ίδια ώρα νικούσε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1, πλησίαζε στον πόντο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και με το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ να εκκρεμεί. «Από το γήπεδο θα βγείτε πρωταθλητές ή νεκροί» θα πει στην προπόνηση της άλλης μέρας στους παίκτες ο πρόεδρος Στράτος Γιδόπουλος και στο τέλος βγήκαν πρωταθλητές!

Και μια λεπτομέρεια με σημασία: στον συγκεκριμένο αγώνα επανήλθε μετά από 15 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος που στο κρίσιμο ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα έγραφε ιστορία.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας (69' Πήττας) Παπαϊωάννου, Καραγκιοζόπουλος, Σαβέβσκι, Σαββίδης, Οκόνσκι, Γεωργιάδης (28' Χριστοδούλου)

Στις 9 Απριλίου

9/4/33 ΑΕΚ-Εθνικός 3-0 (Πρωτάθλημα Ελλάδας)
9/4/67 Βέροια-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική)
9/4/78 Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-0 (Α' Εθνική)
9/4/86 Παναχαϊκή-ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο Ελλάδας -πρόκριση στα ημιτελικά λόγω του 3-0 του πρώτου αγώνα)
9/4/95 Άρης-ΑΕΚ 2-1 (Α' Εθνική -η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Σαραβάκο, αλλά ο διαιτητής Μαζαράκης ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι του Αρη, ο οποίος ανέτρεψε την κατάσταση στο τελευταίο πεντάλεπτο και ενώ ενδιάμεσα των δύο γκολ είχε αποβληθεί ο Μιχάλης Κασάπης)
9/4/06 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Α' Εθνική -βραδιά έντασης στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου δεκάδες οπαδοί περίμεναν την αποστολή με άγριες διαθέσεις)

Keywords
Τυχαία Θέματα