Τελικός στο Περιστέρι για την ΑΕΚ

00:32 13/5/2012 - Πηγή: AEK365

Όταν ξεκινούσαν τα play offs και με την βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί τότε, ήταν ελάχιστοι (έως κανένας) που πίστευαν πως η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν συνεχεία ήρθε και η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πλέον τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, παρότι το «ζευγάρι» Παναθηναϊκός

-Ατρόμητος δεν ανέδειξε νικητή. Ωστόσο, η Ένωση με ένα δυνατό come back, με δύο διαδοχικές νίκες και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, όχι απλά μπήκε γερά στο «κόλπο» της πρωτιάς, αλλά είναι αυτή που κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Βασική προϋπόθεση να φύγει σήμερα από το Περιστέρι με το «διπλό» και να κάνει ακόμα πιο απλά τα πράγματα. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και με δεδομένο πως την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Στάδιο, μία νίκη σήμερα την κάνει αυτόματα «αφεντικό» των play offs. Υπό αυτή την έννοια το ματς στο Περιστέρι κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... τελικός. Όμως μόνο εύκολη δεν είναι αυτή η αποστολή, καθώς το... μένος του Γιώργου Δώνη απέναντι στην ΑΕΚ και το πάθος που βγάζουν οι παίκτες του, όταν αντιμετωπίζουν την Ένωση, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την αναμέτρηση, την στιγμή μάλιστα που ο Ατρόμητος παίζει και το τελευταίο του «χαρτί» για ένα καλό πλασάρισμα.

Όσο για τα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου, πολλά θα εξαρτηθούν την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος φοβάται τις κάρτες και ίσως προστατέψει κάποιους παίκτες του, όπως ο τόνισε και στον Ανδρέα Δημητρέλο. Παράλληλα, γνωρίζει πόσο κρίσιμο είναι το σημερινό παιχνίδι και πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί. Έτσι λοιπον δεν αποκλείεται να δουμε κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Φαμπιάν Βάργκας να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα, όπως και τον Χοσέ Κάρλος που στο ματς του ΟΑΚΑ, άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας. Παράλληλα, τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χρησιμοποίηση των Γεωργέα, Μανωλά, Μπουγαΐδη και Καράμπελα, στην τετράδα της άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα