Ταξίδι πίσω στο χρόνο (ΦΩΤΟ)

21:38 13/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ύστερα από 70 χρόνια ανακαλύφθηκε στην έρημο της Σαχάρα το κουφάρι ενός αεροπλάνου της RAF που είχε καταπέσει το 1942.

Πιλότος του πολεμικού αεροπλάνου πιθανολογείται ότι ήταν ο 24χρονος τότε Ντένις Κόπινγκ, η οικογένεια του οποίου δεν ήξερε ως τώρα πως είχε χαθεί και επίσημα θεωρειτο απλώς αγνοούμενος.

Η εφημερίδα Mail on Sunday ανακάλυψε μάλιστα τον ανιψιό του Γουίλιαμ Πράιορ Μπένετ, γιο της αδερφής του Κόπινγκ, ο οποίος στα άλμπουμ της οικογένειας βρήκε τις φωτογραφίες του θείου

του να ποζάρει με τη στολή του πιλότου της RAF, αλλά και μέσα στο αεροπλάνο του.

Ο Κοπινγκ το 1942 ήταν μέλος της 260 μοίρας της RAF, η οποία είχε αναλάβει τον πόλεμο κατά του Ρόμμελ στη Βόρεια Αφρική. Στις 28 Ιουνίου, ο Κόπινγκ και ακόμα ένας πιλότος ανέλαβαν να πετάξουν δυο αεροπλάνα Kittyhawks που χρειάζονταν επισκευή από μια βρετανική βάση σε μια άλλη στη βορεια Αίγυπτο, για να τα επισκευάσουν. Όμως, ο Κόπινγκ μετά από κάποιο σημείο της πτήσης έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.

Πιστεύεται ότι επέζησε της πτώσης καθώς χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του, όμως ήταν καταδικασμένος να πεθάνει καθώς είχε πέσει μέσα στην έρημο, 200 μίλια μακριά από την κοντινότερη πόλη. Κοντά στο αεροπλάνο δεν βρέθηκε κανένα σημάδι ανθρώπινης ύπαρξης κάτι που υποδεικνύει ότι ο Κόπινγκ έφυγε από κει, για να βρει βοήθεια, όμως είναι μάλλον απίθανο να τα κατάφερε. Τα οστά του μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο περιμετρικά του αεροπλάνου, μέχρι και 20 μίλια μακριά.

Το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί στην Αμερική ανακαλύφθηκε πριν λίγους μήνες από έναν Πολωνό εργάτη σε πετρελαϊκή εταιρεία. Τώρα, το μουσείο της RAF στο Χέντον του Λονδίνου προσπαθεί να το ανακατασκευάσει. Το εντυπωσιακότερο είναι ότι το αεροπλάνο έχει παραμένει σχεδόν ανέγγιχτο με όλα τα πολεμοφόδια πάνω του καθώς και όλο το πάνελ χωρίς να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύντομα, ο ανιψιός του πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες σε όλη την περιοχή ώστε να ανακαλύψει τη σορό του θείου και να μπορέσει να τον θάψει πίσω στην πατρίδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα