Τα δεδομένα για τη Νέα Φιλαδέλφεια

15:25 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

Τα διοικητικά θέματα και το... αύριο της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αυτά που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο (μαζί με το αγωνιστικό), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι το γηπεδικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα και στη φάση που βρίσκεται, εκκρεμούν δύο πράγματα. Η υπογραφή του μνημονίου,

μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής και Δήμου, προκειμένου ο φάκελος να συμπληρωθεί και είναι πιο «δυνατός», αλλά και η τροπολογία που αναζητούν στην ΑΕΚ, προκειμένου το «σπίτι» της Ένωσης να μπει στο νομοσχέδιο περιβάλλοντος για το ρυθμιστικό. Αυτή μάλιστα αναμενόταν να είναι και η σειρά τους. Πρώτα οι υπογραφές του μνημονίου και εν συνεχεία ο -πλήρης πλέον- φάκελος να κατατεθεί στη Βουλή.

Ωστόσο, για το πρώτο θέμα παρουσιάζεται κάποια καθυστέρηση (δεν έχει υπογραφεί ακόμα το μνημόνιο) και προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, ο Γιάννης Βούρος, που από την πρώτη μέρα τρέχει -και- μόνος του θέμα, θέλει να προλάβει καταστάσεις. Αρχική πρόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν να περάσει το θέμα στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν και συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα θέματα Περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, αφού υπογραφές στο μνημόνιο δεν υπήρχαν. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα είχε προβεί και σε σχετική δήλωση, που εξηγούσε λεπτομερώς σε ποιο στάδιο βρίσκεται το γηπεδικό θέμα. Αφού δεν κατέστη λοιπόν δυνατό η «Νέα Φιλαδέλφεια» να συζητηθεί τότε, ο κ. Βούρος θα προσπαθούσε να περάσει το θέμα, ως τροποποίηση, με κάποιο άλλο νομοσχέδιο, ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα υπάρχουν και οι υπογραφές. Η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία είναι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Βεβαίως, το... πρόβλημα με το μνημόνιο εξακολουθεί να υφίσταται, όμως για να μην χαθεί άλλος χρόνος, ο κ. Βούρος επέλεξε να τρέξει τις διαδικασίες, να μπει το θέμα στη Βουλή και εν συνεχεία η ΑΕΚ να είναι αυτή που θα ρυθμίσει τις εξελίξεις, αφού θα είναι αποκλειστικά στο χέρι της το πόσο «δυνατός» θα είναι ο φάκελός της (φέροντας τις υπογραφές όλων των εμπλεκόμενων πλευρών). Όμως, ακόμα και τώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει ως τροποποίηση την προσεχή Τετάρτη. Και αυτό διότι τα αιτήματα πρέπει να κατατίθενται μέχρι και 3 μέρες πριν από τη σχετική συζήτηση. Μάλιστα, αν αυτό το χρονικό περιθώριο... πέφτει πάνω σε Κυριακή, τότε υπάρχει ειδικό τμήμα που λειτουργεί το Σάββατο. Λόγω όμως της 28ης Οκτωβρίου και των συνεχόμενων αργιών, χάθηκαν οι προθεσμίες και ο κ. Βούρος προσπαθεί να το αίτημά του να γίνει δεκτό, έστω και αν πρόκειται για μία μέρα εκπρόθεσμο.

Από το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει έρθει σε επαφή και με στελέχη της αντιπολίτευσης, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Το θετικό στην υπόθεση είναι πως και να χαθεί αυτή η ημερομηνία, εντός 20 ημερών θα ψηφιστεί και άλλο νομοσχέδιο, οπότε θα μπορεί να περαστεί εκεί η τροπολογία και ίσως μέχρι τότε να υπάρχουν και οι υπογραφές στο μνημόνιο. Στην ΑΕΚ, αν και άλλαξαν την σειρά των... βημάτων τους, θεωρούν ότι έτσι πρέπει να γίνει, αφού ενδεχόμενη θετική εισήγηση της Πολιτείας για ανέγ

Keywords
Τυχαία Θέματα