Συνελήφθησαν ανήλικοι που έβαλαν φωτιά σε σκύλο και το βιντεοσκόπησαν!

23:25 30/9/2014 - Πηγή: AEK365

Τρεις ανήλικοι Ρομά προέβησαν σε μια άκρως απάνθρωπη πράξη. Οι νεαροί ηλικίας 11, 14 και 16 ετών έβαλαν φωτιά σε ένα σκύλο στον καταυλισμό που διαμένουν στην Άρτα και μάλιστα τράβηξαν και ένα βίντεο με το βασανιστήριο του σκυλιού και το ανέβασαν στο ίντερνετ!

Τελικά, η ΕΛΑΣ με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου

υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν - διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε : «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα