Οι χορηγοί της Βασίλισσας...

22:37 30/9/2014 - Πηγή: AEK365

Χορηγούς για όλα τα γούστα έχει λανσάρει στη φανέλα της η μπασκετική ΑΕΚ. Από τράπεζες μέχρι... αλυσοπρίονα, νυχτερινά κέντρα, φούρνους, ξυριστικά και μπύρες. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται φυσικά τον Συρτεξ-οχο και την ΑΕΚ Fyrogenis. Το aek365, εν αναμονή των ανακοινώσεων των φετινών χορηγών, θυμίζει ποιους διαφήμισε η Βασίλισσα τα τελευταία 20 χρόνια.

Ποιος ξεχνά ότι τη σεζόν 1994-95 ο μεγάλος Ρολάντο Μπλάκμπαν κουβαλούσε τους φούρνους «Κανάκι». Είχαν προηγηθεί η Αγροτική Τράπεζα και το Μαρακές Club την προηγούμενη χρονιά. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιάννης Φιλίππου η ΑΕΚ έδεσε με την Γενική Τράπεζα. Επτά σεζόν, που συνδυάστηκαν με μεγάλους προπονητές και παίκτες, αλλά και τίτλους. Ακολούθησε μια διετία με την Τράπεζα Πειραιώς, διάστημα κατά το οποίο η ομάδα ήταν ακόμη επιπέδου Euroleague.

Η συνέχεια ήταν όμως συναρπαστική. Την επόμενη σεζόν, όταν άρχισαν και τα... ντράβαλα, δεν βρέθηκε κατάλληλος χορηγός και το 2005-06 εμφανίστηκε η Husqvarna, η «ηγέτιδα δύναμη στον επιχειρηματικό τομέα των μεσαίων και μικρών μηχανημάτων για τον Αγρό, το Δάσος και τον Κήπο». Ο Παντελής Παπαδόπουλος, ωστόσο, δεν το προχώρησε τελικά και στην ανάληψη της διοίκησης της ΚΑΕ.

Βήμα που έκανε τη σεζόν 2007-08 ο Δημήτρης Δρόσος, προμοτάροντας την εταιρεία που είχε με τους Τζιβελέκη- Λάζογλου (εξ ου και τα αρχικά) DTL. Ακολούθησε το μάνατζμεντ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ (2008-09) με το πρωτότυπο, αλλά σαφές, μήνυμα: «Όλοι μέλη στην Ερασιτεχνική», το οποίο διεκόπη για χάρη των ξυριστικών Wilkinson, που μετατοπίστηκαν από την πλάτη έμπροσθεν.

Ακολούθησε ακόμη μια σεζόν χωρίς χορηγό και στην τελευταία χρονιά της ομάδας πριν από τον υποβιβασμό την φανέλα κοσμούσε το ενεργειακό ποτό Chillo (και το σορτσάκι η μπίρα Viru). Πρόπερσι ήταν η σειρά της Diamonds του Κωνσταντίνου Κοτσάτου, ενώ πέρυσι σειρά πήρε το Mediterra Hospital.

Keywords
Τυχαία Θέματα