Στρατιώτης… Ρότζερ!

19:28 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ρότζερ Γκερέιρο πραγματοποίησε χθες ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) παιχνίδια του από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος με το πολωνικό διαβατήριο αγωνίστηκε και πάλι στην φυσική του θέση, στον άξονα, και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Έδωσε την ασίστ με το κεφάλι στον Φούντα στη φάση του 1-0, ενώ λίγο έλειψε και να σκοράρει, όταν η κεφαλιά που επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ελάχιστα άουτ. Εκτός από αυτές τις φάσεις όμως, ο Γκερέιρο αγωνίστηκε δείχνοντας ηγετική διάθεση και στα 90 λεπτά του

ματς, ζητώντας συνεχώς μπάλα και παίρνοντας διαρκώς πρωτοβουλίες, για να αναπτυχθεί η «Ένωση». Είχε σωστές μεταβιβάσεις, κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε, ενώ ήταν πολύ καλά και τα στημένα του.

Παράλληλα, τον είδαμε να βοηθάει και αμυντικά (κάτι το οποίο δεν το είχαμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια), μιας και σε πολλές περιπτώσεις γύριζε πολύ πίσω για να ενισχύσει τους συμπαίκτες του στο ανασταλτικό κομμάτι και να προσφέρει και εκεί. Ο Γκερέιρο απέναντι στην Βέροια τα έκανε... όλα και δικαίως αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Βάσει της χθεσινής του εικόνας, το γεγονός πως η ΑΕΚ θα παίξει στην Λιβαδειά την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς αυτόν στην σύνθεσή της (έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή), καθιστά την απώλειά του πολύ σημαντική. Μετά τις εξελίξεις με τον Κατίδη φαίνεται πως στο συγκεκριμένο ματς πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο Ανάκογλου, ο οποίος έδειξε (και χθες) καλά στοιχεία στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε και λογικά, την επόμενη εβδομάδα θα πάρει την ευκαιρία του και θα παίξει από την αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα