Στον χειρότερο ΑΠΟΕΛ της δεκαετίας ο Δώνης

11:40 4/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε στην αρχή της σεζόν να φανταστεί ότι με το πέρας της 8ης αγωνιστικής θα βρισκόταν η ομάδα του στον «αναπνευστήρα» και το κυριότερο, θα ήταν οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στην... εξίσωση, βεβαίως, μπαίνει και κάτι άλλο που εκτοξεύει το βαθμό δυσκολίας για τη διατήρηση των περσινών σκήπτρων. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 6η θέση, οπόταν έχει αρκετές

ομάδες να... προσπεράσει στην προσπάθεια αναρρίχησης στην πρώτη θέση.
Το τι «κρύβει» η συνέχεια, ουδείς φυσικά μπορεί να μαντέψει από το 1/4 του πρωταθλήματος. Λέτε, να βρει τα... πόδια του και με αντεπίθεση διαρκείας να φέρει τα κάτω-πάνω ή μήπως ο εφιάλτης της σεζόν 2000-01 επιστρέφει; Τι ακριβώς εννοούμε, «πετώντας» τη λέξη εφιάλτης;
Η εν λόγω αγωνιστική περίοδος, ήταν η αμέσως προηγούμενη που ο ΑΠΟΕΛ στην 8η στροφή του «μαραθωνίου» βρισκόταν οκτώ ή περισσότερους βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ναι, πριν από 13 ολόκληρα χρόνια. Τόσο πίσω χρειάστηκε να ταξιδέψουμε στο χρόνο.
Μαζεύοντας εννέα βαθμούς (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες) απείχε 10 πόντους από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, αλλάζοντας και δύο προπονητές κατά τη διάρκεια της περιόδου. Την ξεκίνησε με τον Τόζα Σάπουριτς και την έκλεισε με τον Μάικ Γουόλκερ (στον πάγκο κάθισε ενδιάμεσα ο Μάρκος Μάρκου για τρία ματς).
Μάλιστα, τότε σκόραρε μόλις 6 φορές και είναι η τελευταία φορά που πέτυχε λιγότερα από 8 γκολ σε ισάριθμα ματς, κάτι που λέει πολλά, πάρα πολλά. «Να φύγει και να μην ξαναέλθει αυτή η σεζόν», έλεγαν τότε οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι έκοψαν το νήμα του τερματισμού στην πέμπτη θέση, μένοντας χωρίς εισιτήριο για την Ευρώπη.
Από τότε μεσολάβησαν, φυσικά, πάρα πολλά. Πρωταθλήματα, κύπελλα και βεβαίως, διακρίσεις στον ευρωπαϊκό «στίβο». Μία εκ των οποίων έως τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι έφταιξε για να βρεθεί ο ΑΠΟΕΛ στη σημερινή θέση που έχει έντονη «οσμή» της αρνητικής σεζόν 2000-01, είναι (πολύ) μεγάλο κεφάλαιο.
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αντανακλώντας την έως τώρα πορεία. Και σκορπούν πιο έντονο προβληματισμό, συγκρίνοντας με νούμερα των πεπραγμένων τους στη 10ετία.
Καταρχήν, φέτος είναι μακράν ο χειρότερος απολογισμός των γαλαζοκιτρίνων με το πέρας της 8ης αγωνιστικής σε όλα τα επί μέρους στατιστικά στοιχεία, πλην από τα γκολ στο παθητικό. Επτά γκολ δέχθηκαν άλλες δύο φορές (2008, 2010), ενώ το 2009 μάζεψαν την μπάλα από το πλεκτό τους 9 φορές.
Πάμε πιο κάτω: Στις τρεις από τις τέσσερις φορές που ο ΑΠΟΕΛ στέφθηκε πρωταθλητής, στην 8η στροφή του... μαραθωνίου ανάσανε αέρα κορυφής. Εξαίρεση (στον κανόνα) ήταν η αγωνιστική περίοδος 2008-09 που βρισκόταν στην 3η θέση μετά από οκτώ παιχνίδια.
Την τελευταία 10ετία, πάντοτε, η βαθμολογική συγκομιδή των 13 βαθμών είναι με διαφορά η χειρότερη, όπως και ο αριθμός των νικών (τέσσερις), των γκολ υπέρ (οκτώ) και φυσικά, των αγώνων που έχασε (τρεις). Επιπρόσθετα, το +1 στη διαφορά τερμάτων είναι παρασάγγας το χειρότερο από την περίοδο 2008-08 (+7). Θέλετε και άλλα;

Πηγή: sentragoal.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα