Στο κόλπο με πεντάρα η Κύπρος

21:02 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-2ος ΟΜΙΛΟΣ-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΡΑΗΛ-ΒΟΣΝΙΑ: 3-0
Γήπεδο: Itztadion Sammy Ofer

Κορυφή έπιασε το Ισραήλ που κέρδισε με 3-0 τη Βοσνία.

Το Ισραήλ ήταν πολύ ανώτερο στο πρώτο μέρος και στο 36ο λεπτό ο Βερμούθ άνοιξε το σκορ. Και στο 45ο λεπτό ο Νταμάρι έκανε τα 2-0 για τους γηπεδούχους.

Τα πράγμα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Βοσνία στο 48ο λεπτό καθώς έχασε τον Σούνιτς με κόκκινη κάρτα κι έτσι στο 70' ο Ζάχαβι έκανε το 3-0.

ΙΣΡΑΗΛ: Μαρσιάνο, Μεσουμάρ, Μπεν Χαΐμ, Μπεν Χαρούς (78' Νταβιντζάντα), Τίμπι, Νάτχο (74' Μπίτον), Ζάχαβι, Γέινι, Βερμούθ (70' Ρεφαέλοφ), Μπεν Χαΐμ, Νταμάρι

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Σούνιτς, Λούλιτς, Κβρζιτς, Μπέσιτς (46' Πρσιτς), Μεντουνιάν, Πιάνιτς (62' Σίμιροτ), Μούιτζα (46' Βίσκα), Χαΐροβιτς, Χάντζιτς

ΒΕΛΓΙΟ-ΟΥΑΛΙΑ: 0-0
Γήπεδο: Ρουά Μποντουέν

Στο 0-0 κόλλησε τα Βέλγιο με την Ουαλία κι έχασε έδαφος.

Στο 13ο λεπτό ο Χένεσεϊ είπε όχι σε σουτ του Τσαντλί, ενώ στο 26' ο Οριζί αστόχησε από ιδανική θέση.

Στην επανάληψη το Βέλγιο πίεσε αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Λόμπερτς, Βερτόνχεν, Βάντεν Μπόρε, Ντε Μπρούιν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Αζάρ, Τσαντλί (62' Μπεντεκέ), Οριζί (73' Μέρτενς, 89' Γιανουζάι)

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Τσέστερ, Ουίλιαμς, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Λέντλι, Κότεριλ (46' Γκ.Ουίλιαμς), Ρόμπσον-Κανού (90+5' Χουβς)

ΚΥΠΡΟΣ-ΑΝΔΟΡΑ: 5-0
Γήπεδο: ΓΣΠ

Στο κόλπο μπήκε η Κύπρος που νίκησε με 5-0 την Ανδόρα.

Η Κύπρος μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Εφράιμ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μερκής με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Κύπρος συνέχισε να πιέζει και στο 31' μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Νικολάου έδωσε όμορφη πάσα στον Μυτίδη στην δεξιά πλευρά που με σέντρα βρήκε τον Εφραίμ που τελείωσε την φάση κάνοντας το 2-0. Και στο 42' ο Χριστοφή με εντυπωσιακή ενέργεια από την αριστερή πλευρά έδωσε πάσα στον Εφραίμ στο ύψος του πέναλτι, ο ίδιος πέρασε με πανέμορφο τρόπο τον Βάλες και με πλασέ έκανε το 3-0.

Στο Β' μέρος η Κύπρος έριξε τον ρυθμό της, συνεχίζοντας όμως να κρατάει την μπάλα και να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, προσπαθώντας να πετύχει και ένα τέταρτο γκολ. Από την άλλη η Ανδόρρα έπαιζε κυρίως στο δικό της μισό γήπεδο, σε ένα πιο αμυντικό σχήμα, και προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη μέσω αντεπιθέσεων.
Τελικά η Κύπρος πέτυχε και τέταρτο γκολ, λίγο μετά το ξεκίνημα του ημιχρόνου, στο 60', κάνοντας το 4-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ! Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, δηλαδή με την Κύπρο να έχει τον έλεγχο και να μην μπορεί να απειληθεί από την αντίπαλο της, μέχρι και την λήξη του αγώνα. Το κερασάκι στην τούρτα για την κυπριακή ομάδα πέτυχε ο Χριστοφή στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Κολοκούδια στην περιοχή.

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Μερκής, Αγγελή, Αλωνεύτης (46΄ Μακρής), Χριστοφή, Μυτίδης (63΄ Κολοκούδιας), Λαμπάν, Μ. Νικολάου, Εφραίμ (78΄ Λαΐφης).

ΑΝΔΟΡΑ: Πολ, Ε. Γκαρσία, Λίμα (49΄ Ροντρίγκες), Ρούμπιο (73΄ Ροντρίγκες), Βάλες, Πουτζόλ, Βιεϊρά (46΄ Αγιάλα), Ριέρα, Μαρτίνες, Λορέντζο, Μ. Γκαρσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα