Ο Βασιλόπουλος έφερε την… ανάπλαση!

18:34 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 19 Οκτωβρίου, η νέα Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις... ευαισθησίες της για το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, οργάνωσε... περιβαλλοντική δράση (που εξελίχθηκε σε... χάπενινγκ) με κεντρικό σύνθημα «ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ». Ας θυμηθούμε τι ανέφερε τότε η πρόσκληση: «Με αυτό το σύνθημα η νέα

δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες αλλά και τους φορείς της πόλης μας σε μια πρώτη περιβαλλοντική δράση στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτή την Κυριακή ( 19/10 ) στις 11 το πρωί πλήθος μαζικών φορέων, πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα σχολεία της πόλης μας από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, οι πρόσκοποι και κάτοικοι όλων των ηλικιών θα συναντηθούν στη λίμνη του Άλσους. Ο Δήμος έχει σχεδιάσει μια σειρά από περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και πολιτιστικές εκπλήξεις.
"Πιστοί στη δέσμευση και την ευθύνη που αναλάβαμε, συνεργαζόμαστε με ειδικούς επιστήμονες (γεωπόνους, δασολόγους κα.) και έχουμε καταρτίσει πλήρες πρόγραμμα για τη διάσωση και αναζωογόνησή του Άλσους", σημείωσε ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλάδεμα από ειδικούς κλαδευτές - γεωπόνους, καθαρισμό του Άλσους, τοποθέτηση και βάψιμο κινητών στοιχείων στην όχθη της λίμνης, βάψιμο του ανεμόμυλου και αλλαγή των πανιών της φτερωτής. Στο χώρο γύρω από τη λίμνη θα λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια ζωγραφικής - πηλοπλαστικής και κατασκευής μουσικών οργάνων. Θα αναπτυχθούν, επίσης, συμμετοχικές δράσεις για μικρά παιδιά σε συνεργασία με τους προσκόπους, ενώ θα λειτουργεί συλλογική κουζίνα για όλους τους συμμετέχοντες».
Η... δράση, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί και προβλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, παραδοσιακά -πανελλαδικά- Μέσα της Αριστεράς, που εδώ και καιρό κάνουν το... δεκανίκι της δημοτικής αρχής στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, αφιέρωσαν μακροσκελή ρεπορτάζ για να παρουσιάσουν στον κόσμο την... ανάπλαση του Άλσους, την οποία κατάφερε να πετύχει η διοίκηση Βασιλόπουλου μέσα σε μια μέρα. Τα ίδια Μέσα, ωστόσο, ξέχασαν και την ύπαρξη ακόμη του Άλσους την επόμενη κιόλας μέρα, κρίνοντας ότι είναι σημαντικότερο να αναδείξουν την κοινωνική αδικία του να αποκτά γήπεδο η ΑΕΚ, τη στιγμή που η Φιλαδέλφεια πλημυρίζει (φυσικά, για εκείνους δεν υπάρχει πρόβλημα να φτιάξει γήπεδο ο Πανιώνιος ή να γίνουν συνολικά άλλα 100 αθλητικά έργα με επιχορήγηση από την Περιφέρεια και η Φιλαδέλφεια να πλημυρίζει).
Ένα τοπικό Μέσο, όμως, η ιστοσελίδα e-ΦΩΝΗ, μπήκε στον κόπο να κάνει μια αυτοψία στο Άλσος, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο και πώς... μεταμορφώθηκε έπειτα από την περιβόητη δράση που οργάνωσε και υλοποίησε η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας. «Εικόνες από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, μόλις 3 ημέρες μετά την "πολυδιαφημισμένη" δράση της δημοτικής μας αρχής!!!», σημειώνει το ρεπορτάζ, το οποίος σύμφωνα με το site έγινε το πρωί της 22ας Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε σήμερα. «Απολαύστε» το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Keywords
Τυχαία Θέματα