Στη Νέα Πέραμο σήμερα οι βετεράνοι της ΑΕΚ

10:00 20/4/2015 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι σχέσεις του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με τον αντίστοιχο της Νέας Περάμου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αδελφικές. Κι' αυτό, γιατί μεταξύ τους, έχει εδραιωθεί μια φιλία, που ξεκινάει από τον Ιούνιο του 2004, όταν οι «κιτρινόμαυροι» αστέρες της ΑΕΚ, επισκέφτηκαν πρώτη φορά την προσφυγομάννα και με έντονο το στοιχείο της ΑΕΚ

περιοχή. Άλλωστε είναι πολλά τα κοινά των δύο ομάδων. Εκτός από την καταγωγή, ΑΕΚ και Νέα Πέραμο ενώνει το σύμβολο του δικέφαλου αετού και το «κιτρινόμαυρο» χρώμα στις φανέλες. Όταν λοιπόν ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Νέας Περάμου Ανδρέας Γραμματικός, πήρε τον Μιχάλη Σιμιγδαλά για να «κλείσουν» ένα παιχνίδι, οι εισπράξεις του οποίου θα δοθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής, ο εκ των βασικών υπευθύνων στον «κιτρινόμαυρο» Σύνδεσμο, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Πολύ δε περισσότερο, όταν ένα από τα πρόσωπα που θα μνημονευτούν στο αγώνα, θα είναι ο αείμνηστος Γιώργος Κοντόπουλος.

«Ήταν χρέος μας να συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι, αφού με τον Γιώργο μας συνέδεαν πολλά. Και δεν θα μπορούσαμε να απορρίψουμε την πρόταση που μας έκαναν από τη Νέα Πέραμο, για δύο λόγους. Αφ ενός μεν γιατί ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Και αφ΄ ετέρου γιατί η Νέα Πέραμος, είναι περιοχή που δημιούργησαν πρόσφυγες, έχει πολύ έντονο το στοιχείο των οπαδών της ΑΕΚ και ο αγώνας γίνεται για να τιμηθεί εκτός των άλλων και η μνήμη του Γιώργου Κοντόπουλου» τόνισε ο πρόεδρος των βετεράνων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κοντόπουλο

Ο Γιώργος Κοντόπουλος, είχε έρθει στην ΑΕΚ από τον Βύζαντα Μεγάρων τον Ιούνιο του 1972 στην προσπάθεια ανανέωσης που είχε επιχειρήσει να κάνει σταδιακά στην ομάδα ο Μπράνκο Στάνκοβιτς. Τότε, ο ξανθομάλης αριστερός μπακ ήταν 21 ετών. Και στη Νέα Φιλαδέλφεια, έμεινε δύο αγωνιστικές περιόδους. Την πρώτη αγωνίστηκε σε πολλά φιλικά, αφού ο Σέρβος τεχνικός, έχοντας τον «Βιλαβέρντε» της Ελλάδος Νίκο Σταθόπουλο στο αριστερό άκρο, επιθυμούσε να «μπολιάσει» τον νεοαποκτηθέντα άσο σταδιακά στην ομάδα. Όμως τη δεύτερη περίοδο, αυτή δηλαδή του 1973-74, ο Γιώργος Κοντόπουλος αγωνίστηκε 13 φορές σε αγώνες Πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου. «Ο Γιώργος ήταν από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από την ΑΕΚ και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτε. Ήρθε στην ομάδα το 1972 σε ηλικία 21 ετών και ήταν πολύ εξελίξιμος. Αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ και η ταχύτητα ήταν ένα από τα στοιχεία που διέκρινε το παιχνίδι του. Και μπορεί να αποχώρησε από την ομάδα το 1974, όμως διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με όλους στην ΑΕΚ , που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά. Και επικοινωνούσαμε τακτικά μαζί του, μέχρι που την Δευτέρα 16 Μαρτίου, μάθαμε για την ξαφνική και απρόσμενη φυγή του», μας είπε ο αρχηγός στην «Ένωση» την περίοδο 1973-74 Γιώργος Καραφέσκος. Και θυμήθηκε πολλά γεγονότα με τον αδικοχαμένο Γιώργο Κοντόπουλο, τον οποίο οι βετεράνοι της ΑΕΚ, είχαν τιμήσει τον Απρίλιο του 2010 στη Νέα Πέραμο, στην προτελευταία επίσκεψή τους στην περιοχή.

Ο Γιώργος, που τα τελευταία 28 χρόνια εργαζόταν ως υπεύθυνος στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Περάμου, προδόθηκε από την καρδιά του! Και άφησε την τελευταία του πνοή, μέσα στο κλειστό γυμναστήριο το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, από καρδιακή προσβολή αβοήθητος! Τον βρήκε ξαπλωμένο σ' ένα πάγκο μέσα στ' αποδυτήρια, το μεσημέρι, παράγοντας της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Κύζικου Νέας Περάμου, που μέχρι και τον Μάρτιο, διεκδικούσε μέσω πλεϊ-οφ την άνοδό του στην Α1 κατηγορία. Όμως ήταν ήδη αργά... Η μοίρα θέλησε ο άνθρωπος που πέρασε όλη του τη ζωή στους αγωνιστικούς χώρους είτε «ανοιχτών» (σ.σ. μετά την ΑΕΚ πήγε σε Παναχαϊκή, Βύζαντα και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 33 ετών στη Νέα Πέραμο) είτε «κλειστών» γυμναστηρίων, να φύγει στον χώρο που ‘μύριζε' αθλητές.

Γιατί αθλητής ήταν σε όλη του τη ζωή ο Γιώργος και κανείς δεν περίμενε ότι θα τον πρόδιδε η καρδιά του! Μάλιστα ‘ξέδινε' παίζοντας πού και πού και με την ομάδα βετεράνων της Νέας Περάμου των οποίων ήταν ιδρυτικό μέλος. Και δεν κρύβουμε, ότι τον είχαμε θαυμάσει αφού ακόμη και στο παιχνίδι του 2010 που τιμήθηκε, αγωνίστηκε 25 λεπτά και είχε ξεδιπλώσει πτυχές από το αστείρευτο ταλέντο του. Μάλιστα σ εκείνο τον αγώνα οι «Ενωσίτες» βετεράνοι με έξι γκολ του Λύσανδρου Γεωργαμλή, δύο του Βασίλη Τσιάρτα, ισάριθμα του Στέφανου Πορφύρη και ένα του Λάμπρου Γεωργιάδη, είχαν επικρατήσει 11-4 των γηπεδούχων!

Η διαφορετικότητα του αγώνα

Ο σημερινός αγώνας όμως θα είναι κάτι διαφορετικό. Αφ' ενός μεν γιατί οι βετεράνοι της γηπεδούχου ομάδας, που ιδρύθηκαν το 2002 έχουν πολύ καλύτερη από τότε ομάδα. Άλλωστε συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στους αγώνες που διοργανώνει η Ένωση Πειραιώς. Παράλληλα η διοίκηση του Συνδέσμου αποδεικνύοντας ότι είναι πρωτοπόρα. έχει οργανώσει σειρά από περιοδείες σε Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία. Κύπρο, Σερβία, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων ομάδες όπως τη μεικτή Ρώμης, τη Φιορεντίνα, τη Γένοβα, τη Γαλατα Σεραϊ, την Μπότεφ Μπορίσοφ, τη Μεικτή Βελιγραδίου και άλλες. Αφ ετέρου γιατί θα τιμηθεί η μνήμη τριών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Το κλίμα λοιπόν, σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν αποκλειστικά και μόνο οι βετεράνοι της Νέας Περάμου, αναμένεται άκρως ποδοσφαιρικό και χωρίς... πανηγυρικά για την ημέρα... Ο Ανδρέας Γραμματικός ως υπεύθυνος των βετεράνων της Νέας Περάμου, που αναπτύσσουν σπουδαία κοινωνική δράση στην περιοχή τους, και μεταξύ άλλων έκαναν χορηγία στην ανδρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία ΕΠΣΑΔΑ και κατέκτησε το Κύπελλο της Ένωσης, τις φανέλες, επεσήμανε: «Είναι χαρά και τιμή για την πόλη μας, που θα φιλοξενήσουμε τους βετεράνους της ΑΕΚ στην αποστολή των οποίων βρίσκονται αστέρες, που έχουν γράψει τεράστια ιστορία στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας μας. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Σύνδεσμο βετεράνων της ΑΕΚ, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας, όσο και όλους όσοι συνέβαλαν για να διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα»

Οι αποστολές Νέας Περάμου και ΑΕΚ

Στο παιχνίδι της Δευτέρας 20 Απριλίου, από πλευράς ΑΕΚ αναμένεται να δώσουν το παρόν πολλοί «κιτρινόμαυροι» αστέρες του παρελθόντος. Από τους παλαιότερους Στέλιο Σεραφείδη, Ανδρέα Σταματιάδη που ξεκίνησαν την προσφορά τους στην ΑΕΚ αρχές της δεκαετίας του 1950, μέχρι τους «νεότερους» Λάμπρο Γεωργιάδη, Χάρη Κοπιτσή, Μανόλη Παπαδόπουλο, Ηλία Ατματσίδη. Αλλά και τους Κώστα Νεστορίδη, Άρη Τσαχουρίδη, Απόστολο Τόσκα, Νίκο Σταθόπουλο, Γιώργο Καραφέσκο, Νίκο Σεβαστόπουλο, Στέλιο Κωνσταντινίδη, Γιάννη Σπυρόπουλο, που είναι εκπρόσωποι «χρυσών» εποχών για την ΑΕΚ και τους τέσσερις τελευταίους και μέλη της διοίκησης.

Οι Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος, ως εκλέκτορες της ομάδας, αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους και τους Χρήστο και Μάριο Αρδίζογλου, Λύσσανδρο Γεωργαμλή, Γιώργο Βλαντή, Τάκη Καραγκιοζόπουλο, Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, Μάκη Χατζή, Τάσο Κωνσταντίνου, Μιχάλη Πιθαρούλη, Δημήτρη Ζήση, Θωμά Λαγινά, Αθανάσιο Σαρκίρη, Λεωνίδα Χατζηκουμαντάρη, Λεωνίδα Δαδίτσο, Σεραφείμ Σοφιανίτη, Αναστάσιο Αγγελόπουλο, Στέφανο Πορφύρη, Στέφανο Καλεντέρογλου, Κοσμά Πεσιρίδη, και φυσικά το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Κώστας Μάρκου, που δεν απουσιάζει ποτέ από παιχνίδι των βετεράνων. Έχει γίνει προσπάθεια να προσέλθουν στην εκδήλωση και οι Στέλιος Μανωλάς, Ντανιέλ Μπατίστα, Θωμάς Μαύρος, που ίσως καταφέρουν να έλθουν στη Νέα Πέραμο, εάν ξεπεράσουν κάποια επαγγελματικά προβλήματα.

Πολυπληθείς είναι η αποστολή των γηπεδούχων στην οποία συμμετέχει και ο πρώην άσος της ΑΕΚ και «ευρωπρωταθλητης 2004» Μιχάλης Καψής! Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές της Νέας Περάμου, που έχει προπονητή τον Χαράλαμπο Αγγελάκη: Δημήτρης Μπόρας, Ευάγγελος Λεπουρας και Δημήτρης Μποχαλάρης(τερματοφύλακες), Μάρκος Βάγιας, Λευτέρης Σουγιουλτζής, Παναγιώτης Μπαρκονίκος, Δημήτρης Χατζής, Σάκης Κώνστας, Δημήτρης Μπαμπάνης, Στυλιανός Σούρλας, Λευτέρης Τσαούσης Δημήτρης Πατσιωνίδης (αμυντικοί), Ανδρέας Γραμματικός, Σάββας Βαλαβάνης, Βασίλης Γρίβας, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Μπουλαχάνης, Γιώργος Σβίγκος, Φάνης Πετρόπουλος(μέσοι), Κώστας Τσιβλέρης, Ιωάννης Αλεξανδρίδης, Μανώλης Μαρνέζος, Φιλης Κρυάδας, Χρήστος Παρασκεύας(επιθετικοί). Να σημειωθεί ότι τον αγώνα θα διευθύνει αφιλοκερδώς ο βετεράνος διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, ενώ μετά το παιχνίδι, έχει προγραμματιστεί δεξίωση στο παραλιακό καφέ- ρεστοράν «All Seasons» στην περιοχή Νεράκι

@Ο επόμενος αγώνας τρων βετεράνων της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένος για τις 4 Μαϊου στην Καλαμάτα

Keywords
Τυχαία Θέματα