«Πόρτα» και η Μαρσέιγ για Σιμόες

09:47 20/4/2015 - Πηγή: AEK365

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει ένα τέτοιο θέμα για τον Σιμόες και σίγουρα πολλοί θα σκεφτούν πως ίσως να πρόκειται και για προσπάθεια να τονωθεί επικοινωνιακά η μεταγραφή. Μόνο που και στην προκειμένη περίπτωση το θέμα ισχύει 100%. Και αν δείχνει κάτι για μια ακόμη φορά, είναι η σπουδαιότητα της απόκτησης του Πορτογάλου χαφ από την ΑΕΚ.

Πρόκειται για την Μαρσέιγ. Η γαλλική ομάδα είναι η τελευταία στην σειρά όσων χτύπησαν την πόρτα

του Σιμόες για να δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη με το που συνειδητοποίησαν πως ο Πορτογάλος έχει κλείσει στην ΑΕΚ. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΩΡΑΣ των σπορ», οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του παίκτη να τους στείλει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ΑΕΚ, έτσι ώστε να εξετάσουν αν μπορούν να βρουν κανένα «παραθυράκι». Αλλά η πλευρά του παίκτη, προς τιμήν της - και δεν είναι η πρώτη φορά - αρνήθηκε να μπει σε αυτή την διαδικασία.

Τα ίδια έγιναν στα τέλη του 2014 και τις αρχές του 2015 με την Σεβίλλη, ενώ ακολούθησε η Κόρντομπα που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει πρόταση δανεισμού για τον παίκτη με 250 χιλ. ευρώ για την Μορεϊρένσε. Αλλά και πάλι ο Σιμόες είχε απευθυνθεί στην ΑΕΚ για να... πάρει γραμμή και η οδηγία από Αθήνα ήταν να αρνηθεί την πρόταση.

Ο πρόεδρος της Μορεϊρένσε εξακολουθεί να... το φυσάει και να μην κρυώνει με την ιστορία του Σιμόες, από τον οποίο σκόπευε να βγάλει καλά λεφτά. Παρόλα αυτά, ακόμη και όταν συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε τέτοια πιθανότητα, δεν έδωσε κανιά εντολή για να μπει στο περιθώριο ο παίκτης. Γιατί και ο ίδιος δεν είχε περιθώριο για κάτι τέτοιο, αφού το ρίσκο για να πάει στο δεύτερο μισό της σεζόν χωρίς τον καλύτερο του παίκτη, θα ήταν πολύ μεγάλο.


Tρέλανε τον Μπιέλσα

Η σημασία του θέματος με τον Σιμόες και την Μαρσέιγ, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως ο παίκτης αποτέλεσε επιλογή του ίδιου του Μαρσέλο Μπιέλσα. Του διάσημου και πολύπειρου Αργεντινού τεχνικού της Ολιμπίκ.

Από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ πέρσι, η θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα παραμένει κενή. Απομακρύνθηκε ο Ανιγκό, αφού ο Μπιέλσα είχε σαν όρο να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής και να έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη για τις μεταγραφικές επιλογές. Μοντέλο που θυμίζει Φερέρ στην ΑΕΚ, μετά την απομάκρυνση του Ίβιτς.

Οπότε η επιλογή του Σιμόες χρεώνεται προσωπικά στον Μπιέλσα και τους στενούς του συνεργάτες στο σκάουτινγκ. Το θέμα πρόκυψε μια, δυο βδομάδες πριν από το Πάσχα. Τις τελευταίες μέρες βέβαια έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Μπιέλσα θα πληρώσει το μάρμαρο για την... άτακτη υποχώρηση της Μαρσέιγ στην βαθμολογία τις τελευταίες αγωνιστικές, που την έχει φέρει από διεκδικήτρια του τίτλου, να χάνει προς το παρόν και το Τσάμπιονς Λιγκ από την Μονακό.

Οπότε πλέον το τελευταίο που θα ενδιαφέρει τον Μπιέλσα είναι οι μεταγραφές για του χρόνου. Είναι όμως τίτλος τιμής και για τον Σιμόες και για την ΑΕΚ, πως προκάλεσε ο παίκτης το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου προπονητή και της συγκεκριμένης ομάδας.

Πηγή: ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα