Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Μπάρτον

18:05 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Τζόι Μπάρτον έχει μείνει γνωστός στον χώρο του ποδοσφαίρου για τον "εκρηκτικό" του χαρακτήρα, εντός και εκτός γηπέδων, με τον ίδιο να προχωρά σε αποκαλύψεις που σοκάρουν και αφορούν στη ζωή του.
Σε δηλώσεις του ο 30χρονος μέσος της ΚΠΡ τόνισε: "Προέρχομαι από ένα βίαιο παρελθόν. Εκεί που μεγάλωσα, οι πατεράδες πόνταραν για το αν τα παιδιά τους είναι πιο σκληρά από τα παιδιά του άλλου. Τα έβαζαν μαζί στους κήπους, σχεδόν σαν τους παράνομους αγώνες πυγμαχίας. Ντρέπομαι για αυτό, αλλά έτσι γινόταν.

Το ποδόσφαιρο, όμως, ήταν αυτό που μου έμαθε την πειθαρχία και έδωσε νόημα στη ζωή μου".
Στη συνέχεια, ο Μπάρτον δήλωσε: "Είχα τρεις επιλογές στη ζωή μου. Να ασχοληθώ με χειρωνακτικές εργασίες, να πέσω στα ναρκωτικά ή στον αθλητισμό. Είδα φίλους μου να πίνουν και να πειραματίζονται με τα ναρκωτικά. Έλεγα μέσα μου... εάν κάνω το ίδιο δεν θα μπορέσω να γίνω αυτό που έχω φανταστεί στη ζωή μου... Το πιο εύκολο πράγμα ήταν να κάνω ό,τι οι φίλοι μου. Ήμουν όμως πολύ ταλαντούχος στο ποδόσφαιρο και το μυαλό μου είχε ανοίξει από αυτό".
Ο Μπάρτον μίλησε για τις στιγμές που, ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, χρειάστηκε να συναντήσει τη... σκληρή πλευρά της ζωής: "Όταν ήμουν 23 ή 24 ετών, ο νεότερος αδερφός μου είχε εμπλακεί σε φόνο ενός μαύρου παιδιού. Ο ξάδερφος μου τον σκότωσε, ενώ ο αδερφός μου ήταν μαζί του. Τώρα περνούν τη ζωή τους στη φυλακή. Το μόνο που έκαναν ήταν να πηγαίνουν σχολείο, να καπνίζουν και να ληστεύουν αυτοκίνητα. Πριν το καταλάβουν, βρέθηκαν σε έναν φαύλο κύκλο και έχασαν τον έλεγχο. Η διαφορά μου με εκείνους είναι πως εγώ... βυθίστηκα στον κόσμο του ποδοσφαίρου".
Θέλοντας να δικαιολογήσει τον "εκρηκτικό" του χαρακτήρα, ο Μπάρτον είπε: "Να φανταστείτε, οι άνθρωποι που πηγαίναμε μαζί σχολείο ενεπλάκησαν σε άσχημες καταστάσεις. Ορισμένοι σκοτώθηκαν, άλλοι μπλέχτηκαν σε ληστείες, ενώ κάποιοι είναι φυλακή. Σε ηλικία 25 ετών έκανα και εγώ φυλακή. Ήμουν εκνευρισμένος με τον κόσμο. Νόμιζα ότι κάτι μου χρωστούσε. Πειθαρχία στη ζωή είχα μόνο στον αθλητισμό. Νομίζεις ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους, αλλά όχι. Στο σχολείο, μια καθηγήτρια μου με ρώτησε κάποια στιγμή τι ήθελα να γίνω. Όταν της απάντησα ποδοσφαιριστής, γελούσε. Τώρα θέλω να την συναντήσω και να γελάσω μπροστά στη μούρη της".

Keywords
Τυχαία Θέματα