Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου ζητεί να μην μεταδίδεται το βίντεο των τζιχαντιστών

17:48 16/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ, ο οποίος φέρεται να εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.) στη Συρία, έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του, το οποίο έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.
«Η οικογένεια ζητεί από σεβασμό τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών και να μην αναρτούν ή δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο τα οποία δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές οι οποίοι τον κρατούσαν όμηρο», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειας Κάσιγκ.
«Προτιμάμε τον γιό μας να τον θυμούνται

και να γράφουν γι' αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η οικογένεια επισημαίνει ότι αναμένει επίσημη επιβεβαίωση της γνησιότητας του βίντεο.
Γαλλία: «Νέα πράξη βαρβαρότητας»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, καταδίκασε την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ στη Συρία, καθώς και τη δολοφονία τουλάχιστον 18 Σύρων στρατιωτών, χαρακτηρίζοντας τες ως «νέα πράξη βαρβαρότητας».
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαλς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η πράξη ενισχύει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να δράσει κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία».
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «τρομοκρατημένος» από το βίντεο.
«Είμαι τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ (σ.σ ο Κάσιγκ είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν). Το Ι.Κ. έδειξε για μία ακόμη φορά την αθλιότητά του. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του», δήλωσε μέσω Twitter ο κ. Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για τη σύνοδο της G20.
Εξετάζεται το βίντεο σε ΗΠΑ και Βρετανία
Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξετάζουν τη γνησιότητα του βίντεο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Είμαστε ενήμεροι για ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη, του Πίτερ Κάσινγκ, από το Ι.Κ.. Οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονται ώστε να διαπιστώσουν το συντομότερο δυνατό τη γνησιότητά του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μπερναντέτ Μίχαν.
Η Μ. Βρετανία εξετάζει επίσης το βίντεο.
«Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη ενός ακόμη βίντεο και αναλύουμε το περιεχόμενό του. Αν είναι αληθινό, τότε πρόκειται για ένα ακόμη φρικτό έγκλημα», είπε η εκπρόσωπος.
Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα