Σεντόνι τέλος για τη Λίβερπουλ

23:48 28/4/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΑΛ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1-0
Γήπεδο: KC

Νέο κάζο για τη Λίβερπουλ που έχασε με 1-0 από τη Χαλ και αποχαιρετά οριστικά την τετράδα.

Και οι δύο καίγονταν για βαθμούς. Έπρεπε, συνεπώς, να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να το φέρουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στα μέτρα τους. Η Χαλ ήταν αυτή που απείλησε στα πρώτα λεπτά, κυρίως με τον Εντόι, μια και η Λίβερπουλ χρειάστηκε περισσότερο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο.

Από το 20' και μετά, οι «κόκκινοι» άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να δημιουργούν, χάρη στις εμπνεύσεις του Κουτίνιο ο οποίος ήταν και ο πιο δραστήριος στο πρώτο 45λεπτο, επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Βραζιλιάνος είχε μια πολύ καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ, όπως και ο Μάριο Μπαλοτέλι, όμως οι επιλογές τους δεν ήταν εύστοχες. Από τη μεριά τους, οι «τίγρεις» έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και επέλεξαν την τακτική των αντεπιθέσεων για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν και, μάλιστα, σε μία από αυτές πήραν «κεφάλι» στο σκορ, όταν από γέμισμα του Ελμοχαμάντι στο 37' ο Ντόσον έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Μινιολέ. Οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν κακώς για οφσάιντ, αφού ο Άγγλος άσος καλυπτόταν ξεκάθαρα, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις συμπαίκτες του που βρίσκονταν στη φάση.

Τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα και μοιραία η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έπρεπε να βγει μαζικά στην επίθεση. Προσπάθησε να μπει με απειλητικές διαθέσεις στην αντίπαλη περιοχή από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κυκλοφορία της μπάλας (απόρροια της οπισθοχώρησης των γηπεδούχων), αλλά «έχανε» στην τελική προσπάθεια.

Από το 60' και μετά η πίεση από πλευράς Λίβερπουλ έγινε ακόμη πιο έντονη. Ο Κουτίνιο συνέχιζε να κάνει... το παιχνίδι της ζωής του, χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του. Ακόμη και η είσοδος του Λάμπερτ αντί του κακού σε ακόμη ένα ματς, Μπαλοτέλι, δεν στάθηκε αρκετή να ανατρέψει τις ισορροπίες. Μια καλή στιγμή του Χέντερσον στο τελευταίο εικοσάλεπτο «ταρακούνησε» για τα καλά τους γηπεδούχους, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κουτίνιο να δει την προσπάθειά του να αποτυγχάνει. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς με τη Λίβερπουλ να καταβάλλει την απέλπιδα προσπάθεια για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, όμως, τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τις νίκες, νιώθοντας πλέον πιο καυτή από ποτέ την ανάσα των υπόλοιπων διεκδικητών της 5ης θέσης.

ΧΑΛ: Χάρπερ, Τσέστερ, Ντόσον, ΜακΣέιν, Ελμοχαμάντι, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Κιν (84' Ραμίρες), Μπράντι, Εντόι (90' Ροσενιόρ), Αλούκο (86' Μπρους).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τσαντ, Σκρτελ, Λόβρεν (76' Μάρκοβιτς), Τζόνσον, Άλεν, Χέντερσον, Άιμπ (65' Λαλάνα), Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Μπαλοτέλι (65' Λάμπερτ).

Keywords
Τυχαία Θέματα