Σε Ιταλικά χέρια η Λιντς

17:02 1/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο 57χρονος, που έχει υπό την ιδιοκτησία του την Κάλιαρι από το 1992, αγόρασε το 75% του ιστορικού συλλόγου, ποσοστό το οποίο θα διαχειρίζεται η Eleonora Sports Ltd, εταιρία που ανήκει σε ολόκληρη την οικογένεια Τσελίνο.

Η είδηση της αγοράς της Λιντς, που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο, ακολούθησε την απόλυση του προπονητή της ομάδας, Μπράιαν Μακντέρμοτ την Παρασκευή(31/1). Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη «Γηραιά Αλβιόνα» γίνονται προσπάθειες

από τη διοίκηση, ώστε να επαναφέρει τον 52χρονο τεχνικό στον πάγκο της ομάδας.

Ο Μακντέρμοτ ανέλαβε τις τύχες της Λιντς τον Απρίλιο του 2013, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σε 36 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας είχε ίδιο αριθμό νικών και ηττών(15-15) και 6 ισοπαλίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την απόλυση του Άγγλου τεχνικού δεν αντιμετώπισε θερμά ο βασικός χορηγός της Λιντς, η Flamingo Land, η οποία σε καθεστώς διαμαρτυρίας απέσυρε το λογότυπό της από τις εμφανίσεις της ομάδας.

«Οι Τσελίνο αποτελούν μια από τις πιο γνωστές οικογένειες επιχειρηματιών, κάνοντας την είσοδο της στον χώρο του ποδοσφαίρου με την αγορά της Κάλιαρι το 1992. Η επέκταση της δραστηριότητάς τους στο βρετανικό ποδόσφαιρο με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Λιντς, συνοδεύεται από τη φιλοδοξία τους να επαναφέρουν την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και να τη διατηρήσουν στα υψηλά στρώματα», ανέφερε στην ανακοίνωση, που επιβεβαίωσε την αγορά η GFH Capital.

Keywords
Τυχαία Θέματα