Πρώτος στον κόσμο ο Ηλιάδης

11:55 20/12/2012 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ηλίας Ηλιάδης βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τζούντο στην κατηγορία -90 κιλών στο τέλος του 2012 έχοντας συγκεντρώσει 1280 βαθμούς.
Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δήλωσε για την νέα διάκριση: "Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για αυτή

την διάκριση. Οι κόποι και οι προσπάθειες μου όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραμένω στην κορυφή με δικαιώνει σαν αθλητή που έχει σταθερότητα και συνέχεια. Η πρωτιά με γεμίζει νέες ευθύνες και υποχρεώσεις για να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά και απαιτητικά".
Στην κατηγορία των -100 κιλών, ο Ηλιάδης βρίσκεται στην 43η θέση καθώς στις αρχές του μήνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ που έγινε στο Τόκιο.
Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -57 κιλών έχοντας συγκεντρώσει στο τέλος του 2012 348 βαθμούς. Στην κορυφή παρέμεινε η Γιαπωνέζα Καόρι Ματσουμότο που συγκέντρωσε 1630 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα