Πιλότος της Alitalia πυροβόλησε τον αδερφό του ύστερα από διαπληκτισμό

22:28 8/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ένας πιλότος της ιταλικής εταιρείας Alitalia πυροβόλησε τον αδερφό του ύστερα από διαπληκτισμό τους, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Το γεγονός προκαλεί έντονα ερωτηματικά για το βαθμό ελέγχου της εταιρείας στους πιλότους της, ειδικά μετά την περίπτωση του Αντρέας Λούμπιτς της Germanwings που κατηγορείται ότι έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις Άλπεις σοκάροντας όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera

ο 50χρονος κυβερνήτης Μαουρίτζιο Φολιέτι, ο οποίος προ εβδομάδων είχε μεταφέρει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, σε πτήση από τη Ρώμη με προορισμό το Παλέρμο της Σικελίας, την περασμένη Κυριακή ενεπλάκη σε έντονη λογομαχία με τον αδελφό του στην κατοικία τους στην περιοχή της Περούτζα, στην οποία βρισκόταν και η μητέρα των δύο ανδρών. Λίγη ώρα αργότερα ο πιλότος πυροβόλησε προς το μέρος του αδελφού του, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς οι σφαίρες κατέληξαν σε τοίχο της κατοικίας.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως την ιταλική αστυνομία, αναφέρθηκε το περιστατικό στην εισαγγελία του Σπολέτο και άμεσα η ιταλική αεροπορική εταιρία έθεσε σε διαθεσιμότητα τον άνδρα.

Εκπρόσωπος της Alitalia δήλωσε στην Corriere della Sera ότι διενεργείται έρευνα για την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, ύστερα από αυτό το περιστατικό ο Φολιέτι απασχόλησε ξανά τις ιταλικές αρχές, καθώς ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και επιχείρησε προσπέραση.

Ο κυβερνήτης οδηγούσε από την Περούτζα με προορισμό την Ρώμη όταν συγκρούστηκε το αυτοκίνητό του με εκείνο ενός 23χρονου. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο, με τον πιλότο να φέρει τραύματα σε ολόκληρο το σώμα χωρίς ωστόσο να κρίνονται σοβαρές. Άγνωστη παραμένει η κατάσταση του νεαρού οδηγού.

Όλα αυτά, ενώ η φωτογραφία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έξω από το πιλοτήριο του αεροσκάφους που κυβερνούσε είχαν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, όταν ο Σέρτζο Ματαρέλα είχε ταξιδέψει για την Σικελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα