Περιμένει τους ξένους η Βασίλισσα...

19:45 8/10/2014 - Πηγή: AEK365

Οι αντιξοότητες που έπρεπε να αντιμετωπίσει χθες η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη ήταν γνωστές. Έπαιζε εκτός έδρας με μια δυνατή και πιο έτοιμη ομάδα, χωρίς τα δύο από τα τρία πλέι μέικερ (Ράιτ-Νίκολιτς) που διαθέτει. Όπως αναμενόταν αυτό βραχυκύκλωσε την Ένωση, που, παρ'όλα αυτά, χτυπήσε στα ίσια το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αγώνα, κατεβάζοντας στροφές και τέμπο σε σχέση με τα δύο πρώτα επίσημα ματς με Κολοσσό (84-79) και Ρέθυμνο (81-78), και παίζοντας πολύ έξυπνη

άμυνα («έδωσε» 29 τρίποντα στον Άρη, ενάντι 25 διπόντων), δέχτηκε μόλις 63 πόντους.

Βασιζόμένη, σχεδόν αποκλειστικά, στις ελληνικές δυνάμεις της, κρατήθηκε στις πλάτες των «τριών χρυσών 90ρηδων της», που πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ' όλους. Ο Παπαντωνίου αγωνίστηκε για 36' (17 πόντοι, 3 ασίστ), ο Κασελάκης για 33' (8 πόντοι, 3 ασίστ) και ο -εξαιρετικός πάλι- Σαρικόπουλος για 27' (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Από τους υπόλοιπους, ο Σάκοτα, παρά τους 13 πόντους (σε 22'), δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω, οι Τσιάκος, Παπαδιονυσίου και Πολυτάρχου, χρησιμοποιήθηκαν λίγο (6', 8' και 14') και ο Καμπερίδης ελάχιστα (1').

Από την άλλη, η... αμερικανική βοήθεια περιορίστηκε στους 3 πόντους του Κάιλς (σε 22'), στους 3 του Ουίλιαμσον (σε 25') και στα 4 ριμπάουντ του Γκούντριτζ (σε 8'), με συνέπεια η ομάδα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο επιθετικό κομμάτι παιχνιδιού, όπου σίγησε τα τελευταία 5 λεπττα με μόλις 2 πόντους.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, με την φετινή ΑΕΚ είναι πως δημιουργείται μια ομάδα που δεν κρύβεται πίσω από τις αδυναμίες της. Πέρα από το «μέταλλο» που έδειξε χθες στο «Παλέ», η ΑΕΚ διατήρησε την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία της εν όψει της πρεμιέρας με τον Κόροιβο την Κυριακή.

Και η συνέχεια θα είναι, προφανώς, ακόμη καλύτερη όταν θα ενταχθούν πλήρως οι τραυματίες και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, όταν προσαρμοστεί ο Βέρνον Γκούντριτζ και όταν λυθεί, με... τον καλό ή τον κακό τρόπο, το ζήτημα με τον Γκάρετ Ουίλιαμσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα