Πελέ: Να γίνει ό,τι έγινε και το 1962

13:52 5/7/2014 - Πηγή: AEK365

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962, ο Πελέ είχε τραυματιστεί στο δεύτερο παιχνίδι και δεν μπόρεσε να ξαναπαίξει αλλά η Βραζιλία πήρε το Μουντιάλ και ο παλαίμαχος άσος ελπίζει να συμβεί και τώρα το ίδιο μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάουλο, ο Πελέ τόνισε: "Ο Νεϊμάρ είναι δικό μας παιδί, της Σάντος, και με λυπεί το γεγονός ότι δεν θα παίξει ξανά στο Μουντιάλ. Όμως θυμάμαι πως το 1962 είχα τραυματιστεί στη Χιλή και είχα μείνει εκτός, αλλά ο Θεός μας οδήγησε στον τίτλο. Ελπίζω να

ξαναγίνει το ίδιο και τώρα".
Τότε, τη θέση του Πελέ είχε πάρει ο Αμαρίλντο ο οποίος δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο ο Πελέ με τον παλαίμαχο άσο να δηλώνει: "Το 1962 ξέραμε από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του Πελέ ότι θα έμπαινα εγώ, ενώ εκείνη η ομάδα είχε και πολλούς παίκτες-αστέρια. Σήμερα, μόνο ο Νεϊμάρ είναι διαφορετικός και θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί. Όποιος παίξει στη θέση του δεν θα έχει την ίδια ποιότητα, οπότε πρέπει να δείξει τουλάχιστον το ίδιο πάθος και δύναμη με τον Νεϊμάρ. Είναι δουλειά του Λουίς Φελίπε Σκολάρι να δώσει κίνητρο στον παίκτη που θα διαλέξει".
Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, μέλος της Εθνικής Βραζιλίας του 1970, Έμερσον Λεάο, δήλωσε: "Εγώ θα έβαζα τον Γουίλιαν στη θέση του Νεϊμάρ και δεν θα άλλαζα τον τρόπο παιχνιδιού. Το Μουντιάλ ήταν ήδη δύσκολο με τον Νεϊμάρ, θα γίνει δυσκολότερο χωρίς αυτόν, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως έχουν μειωθεί οι πιθανότητες μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα