Παραίτηση υπουργού στην Γερμανία

18:08 9/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Σαβάν, υπέβαλε την παραίτηση της μετά την απόφαση της Φιλοσοφικής Σχολής του Ντίσελντορφ να της αφαιρέσει το διδακτορικό δίπλωμα εξαιτίας λογοκλοπής.
Η Σαβάν είναι στενή συνεργάτιδα της Άγκελα Μέρκελ και ένας ανώνυμος blogger την είχε κατηγορήσει για λογοκλοπή με την ίδια να υποστηρίζει πως ουδέποτε παρέλειψε εν γνώσει της να αποδώσει στις πηγές της τα γραφόμενα της στην διατριβή της που είχε ως θέμα την διαμόρφωση

συνείδησης.
Στη συνέχεια ωστόσο άρχισε έρευνα η Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου και κατέληξε ότι η διατριβή της περιείχε «σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της σχολής αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δίπλωμα από την υπουργό κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία 12 ψηφίσαν υπέρ της αφαίρεσης, δύο κατά και ένας απείχε.

Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που παραιτείται έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή σε διδακτορική διατριβή. Το 2011, αντίστοιχες κατηγορίες εις βάρος του υπουργού Άμυνας Καρ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είχαν οδηγήσει στην παραίτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα