Ολάντ: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο

10:06 20/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις που θα συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την άτυπη μίνι-σύνοδο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης της όλης διαδικασίας, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος.
«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εξετασθούν, να αξιολογηθούν [...] ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις

της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως η Αθήνα θα πρέπει να είναι «πιο συγκεκριμένη» στις προτάσεις που καταθέτει.
Προειδοποίησε επίσης πως η διαδικασία «πρέπει να επιταχυνθεί». «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε.
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε τη βούληση του Παρισιού να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη. «Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο», είπε.
Ο κ. Ολάντ διέψευσε πάντως ότι η χθεσινοβραδινή συζήτηση ήταν έντονη.
«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση υλοποίησης υφεσιακών μέτρων, του e-mail Χαρδούβελη, τη λεγόμενη 5η αξιολόγηση. Θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διευκρίνισε πως οι εταίροι-πιστωτές δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν δόσεις στήριξης προς την Ελλάδα προτού εκπληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα