Κατσικάρης: Δεν έχω αποκλείσει κανέναν

08:23 20/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τον Σεπτέμβριο η εθνική ομάδα θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ και ο Φώτης Κατσικάρης ξεκαθαρίζει πως δεν αποκλείει κανέναν που θέλει να βοηθήσει στη προσπάθεια, ωστόσο έκανε σαφές πως όποιος θέλει να... παίξει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα υπολογίζεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, στη NOVA για
-Τον Ολυμπιακό:

"Ξέρουμε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης. Ένας τραυματισμός είναι αστάθμητος παράγοντας και μπορεί να επηρεάσει μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ασταθής ομάδα και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ευδιάκριτους ρόλους και έχει την φιλοσοφία του προπονητή του... Πιστεύω ότι υπάρχει ένα δύσκολο δίλημμα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο με τον Ντάρντεν και τον Λοτζέσκι λόγω του τρόπου πουαντιμετωπίζεται ο Σπανούλης από τις αντίπαλες άμυνες. Ο Λοτζέσκι έχει σκορ, ενώ ο Ντάρντεν έχει τα αντίθετα στοιχεία. Οι πλαϊνοί παίκτες είναι πολύ σημαντικοί για τον Ολυμπιακό. Ο στόχος όλων των ομάδων είναι να έχουν το πλεονέκτημα στα play off, αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει και με ντεζαβαντάζ έδρας".
-Τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: "Σκεφτείτε τη ψυχολογία που έχει να διαχειριστεί ένας προπονητής που διαθέτει μικρό ρόστερ. Οι παίκτες γνωρίζουν πως έχουν χρόνο συμμετοχής και βγάζουν μια άλλη εικόνα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από όλη τη θητεία του στη Λαμποράλ Κούτσα. Στη Μπαρτσελόνα ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε. Δεν μπόρεσε να ταιριάξει στη φιλοσοφία και τη κουλτούρα του συλλόγου. Όταν κάθεσαι έξω για 1.5 χρόνο, φιλοσοφείς διαφορετικά τη κατάσταση. Ήταν για πολλά χρόνια στην Ισπανία ως παίκτης και προπονητής. Δεν είναι εύκολο να μπεις σε μια άλλη φιλοσοφία".
-Τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: "Με τους συνεργάτες μου έχουμε στο μυαλό όλα τα παιδιά που μπορεί να είναι διαθέσιμα για την εθνική ομάδα. Είμαστε στον Μάρτιο και όλα είναι ανοικτά. Υπάρχει το κομμάτι της επιθυμίας ή της μη επιθυμίας των παιδιών να βρίσκονται στην Εθνική. Τα πράγματα είναι θετικά. Δεν έχω αποκλείσει κάποιον παίκτη...".
-Τον Βασίλη Σπανούλη: "Δεν είναι ότι ξεκουράστηκε το καλοκαίρι. Δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι ότι αποθεραπεύτηκε. Ξέρουμε πως είναι απόλυτος επαγγελματίας. Δεν θα ζητήσει ποτέ ιδιαίτερο πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό ήταν η αποθεραπεία του. Η ξεκούραση ίσως να έπαιξε ρόλο στο μυαλό και στη ψυχολογία του. Αγαπάει πάρα πολύ την εθνική ομάδα και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε ποιος είναι ο Βασίλης Σπανούλης σε όλα τα επίπεδα και πόσο σημαντικός είναι για την Εθνική. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαστε ακόμα στον Μάρτιο, έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του και θέλω να έχει υγεία".
-Τον Κώστα Κουφό: "Σκέφτομαι το καλό της χώρας μου και του ελληνικού μπάσκετ. Βγάζω στην άκρη θέματα εγωισμού. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Αν διαπιστώσω πως είναι έτοιμος να βρίσκεται στην ομάδα, θα είναι στην ομάδα. Αν διαπιστώσω πως κάποιος θέλει να... παίξει με την Εθνική, δεν θα είναι στην ομάδα. Πέρυσι είχαμε δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Η συμφωνία πέρυσι με την Ομοσπονδία ενεργοποιήθηκε αργά, αλλά φέτος είναι διαφορετικά. Είμαστε ακόμα στον Μάρτιο".
-Tον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς: "Εγινε μεγάλη συζήτηση το καλοκαίρι αν πρέπει να πάρει παίκτη στη θέση "3". Πίστεψαν σε αυτόν ο προπονητής και η διοίκηση και τον έχουν εκμεταλλευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται βέβαια σταθερότητα, αλλά έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική".
-Tον Νίκο Παππά: "Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι ένας από τους παίκτες με ξεχωριστό ταλέντο και με δυνατότητες στο ένας εναντίον ενός κάτι που στην Ελλάδα δεν έχουμε εδώ και χρόνια. Εχει ιδιαίτερες ικανότητες να σκοράρει. Ξέρει και ο ίδιος ότι έχει κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, αλλά τις καλύπτει με την οξυδέρκειά του και την μάχη του. Στην πορεία του ο Ιβάνοβιτς έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Τόσο ο Νίκος, όσο και ο Βλάντο εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη του προπονητή τους".
-Tον Παναθηναϊκό: "Θαύματα δε γίνονται. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί όμως. Είναι στο χέρι του να μπει στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός κάνει καλή δουλειά τηρουμένων των αναλογιών. Φαίνεται ότι δε θα χάσει την τέταρτη θέση. Θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή βέβαια στα πλέι οφ με όποιον κι αν αγωνιστεί, αλλά είναι ανταγωνιστικός και δεν μπορεί να τα έχει όλα. Είναι επιτυχία και μόνο που θα βρεθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Το θέμα είναι οι στόχοι που έχουν μπει να είναι πραγματικοί και να υπάρχει μία συνέχεια. Αυτές οι ομάδες αντέχουν και το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσεις όταν θα έρθει η δύσκολη καμπή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να εκτιμήσουμε μία δουλειά που γίνεται παρά τα λάθη και τα οποία είναι λογικά. Είναι επιτυχία που θα μπει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ".
-Tον Τζέιμς Γκιστ: "Εχει τραβήξει διάφορα πράγματα στην καριέρα του. Στον Παναθηναϊκό έχει ταιριάξει και φαίνεται ευτυχισμένος. Είναι πολύ σημαντικά τα στοιχεία που έχει για το σύγχρονο μπάσκετ και τον προπονητή του. Είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό. Οπως έχεις μία βάση Ελλήνων παικτών, δεν είναι κακό να έχεις έναν παίκτη όπως ο Γκιστ, ο Μπατίστ και ο Μίντλετον πιο παλιά που είναι για πολλά χρόνια στην ομάδα".
-Tην Φενέρμπαχτσε και την Αναντολού Εφές: "Οι Τούρκοι έχουν κάνει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η Φενέρμπαχτσε και η Εφές. Είναι κι άλλες ομάδες. Εχουν από τις ακριβότερες λίγκες. Οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι μεγάλοι προπονητές. Η Φενέρ είναι πιο απαιτητική και θέλει να κερδίσει τώρα. Η Εφές είναι διαφορετική περίπτωση, γιατί δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Ιβκοβιτς κάνει δύσκολα αλλαγές μέσα στη χρονιά. Οπως φαίνεται η Φενέρ θα έχει ένα πλεονέκτημα. Θα σας παραξένευε, όμως, η Μιλάνο να πάρει διπλό στην Τουρκία και να αλλάξουν όλα;".
-Tην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο: "Ο Βοροντσέβιτς είναι ταλαντούχος παίκτης και από την στιγμή που ο Χριάπα ήταν εκτός, βρήκε αυτοπεποίθηση. Η ψυχολογία του πλέον φαίνεται να έχει κλονιστεί. Τώρα πρέπει να φανεί κατά πόσο πρέπει να κάνεις... συμφωνίες - δεν θέλω να παρεξηγηθεί η λέξη - για να μην χαλάσει η χημεία. Η μεγάλη δύναμη της ΤΣΣΚΑ είναι τα τέσσερα γκαρντ της. Εκεί είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και η δύναμη της ΤΣΣΚΑ".
-Tον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είναι αλήθεια ότι έχω ακούσει και δεν είναι υπερβολή ότι θυμίζει τον Μάτζικ, στον τρόπο που τρέχει, που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και πασάρει. Εχω ακούσει διάφορους χαρακτηρισμούς. Στα παιχνίδια που βλέπω του Μπακς να αγωνίζονται εκτός έδρας, ακούω τους σπίκερ να του αποδίδουν διαφορετικούς χαρακτηρισμούς και θαυμασμό. Εχει βάλει πράγματα στο παιχνίδι του, που δεν είχε πέρσι. Μιλώντας με τους προπονητές του υπάρχει ένα ερωτηματικό και αφορά στο γεγονός ότι δεν έχει αυθόρμητο διάβασμα στο σουτ. Καθυστερεί λίγο να πάρει απόφαση να εκτελέσει. Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ στις βολές...
Εχει πολύ μεγάλα δάχτυλα και τεράστια παλάμη. Είμαι χαρούμενος διότι τον βλέπω τώρα να φέρνει τη μπάλα μέχρι την ευθεία του στήθους κι έτσι διανύει μικρότερη απόσταση για να εκτελέσει. Γενικώς μπορεί να σου δώσει πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ότι το παιχνίδι με τους κανονισμούς του ΝΒΑ είναι διαφορετικό και θα πρέπει να τον προσαρμόσουμε στην Εθνική. Την εμπειρία την περσινή, την πρώτη σε αυτό το επίπεδο, σε πιο στενό και μικρό γήπεδο θα την χρησιμοποιήσει φέτος. Ο Γιάννης σκέφτεται πάρα πολύ. Παίκτες που δεν είχαμε πέρσι, μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες στον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές θέσεις. Και πέρσι, που ήταν πολύ πρόωρο, τον είχαμε ξεκινήσει στην πεντάδα με τον Παπανικολάου κόντρα στην Κροατία".

Keywords
Τυχαία Θέματα