Οικονομάκης: Δεν θα άντεχα στην θέση του Ζιάγκου

11:47 4/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Οικονομάκης, νυν τεχνικός του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, με τον οποίο μάλιστα η «Βασίλισσα» έκανε σεφτέ στα φιλικά προετοιμασίας, μίλησε στον Γιώργο Νικολάου και στην «ΩΡΑ των σπορ».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Είναι προφανές, ότι Βαγγέλης Ζιάγκος και διοίκηση έχουν φτιάξει ομάδα για να... ανέβουμε στην Α1», δήλωσε ο κ. Οικονομάκης. Και συμπλήρωσε: «Έχω παρακολουθήσει την ΑΕΚ και σε άλλα ματς. Θεωρώ, ότι σ' αυτή την φάση, ενώ υπάρχει η διάθεση, υπάρχει και κόπωση. Επιπλέον, εύκολα

αντιλαμβάνεται κανείς, ότι οι παίκτες έχουν άγχος. Φαίνεται στις κινήσεις τους. Όλοι μαζί πρέπει να διαχειριστούν αυτά τα δεδομένα, ώστε η ομάδα να φτάσει στον στόχο της. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο σωματείο. Το έχω ζήσει ως παίκτης κυρίως και από την θέση του... παίκτη μιλάω αυτή την στιγμή. Όλοι οι αγώνες για την ΑΕΚ, ειδικά στον δεύτερο γύρο, θα είναι δύσκολοι. Είναι τα «πρέπει» που δημιουργούν αυτή την πίεση. Το «πρέπει να ανέβουμε οπωσδήποτε κατηγορία». «Πρέπει να παίξουμε και καλά». Πρέπει να κάνουμε το ένα ή το άλλο. Μεγαλύτερος αντίπαλος της ΑΕΚ είναι ο... εαυτός της».

Ο κ. Οικονομάκης είπε ακόμα: «Το κίνητρο βέβαια της επιστροφής στην Α1 είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται και για την καριέρα τους. Ξέρουν καλά τι σημαίνει να ανέβουν κατηγορία με τη μεγάλη ΑΕΚ και προς τιμήν τους το έχουν πει σε δηλώσεις τους, που διαβάζω. Αυτό το κίνητρο, λοιπόν, δίνει νέα ώθηση στην ΑΕΚ. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε επί μέρους θέματα για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Σας είπα και προηγουμένως, εμένα με ικανοποιεί, που η ΑΕΚ δείχνει χαρακτήρα και κερδίζει. Και αν κερδίσει Παγκράτι και Καβάλα κατά 80% εξασφαλίζει την άνοδο και αρχίζει και κάνει σχέδια για την επόμενη περίοδο. Και να σας πω και κάτι άλλο, που με ικανοποιεί; Που η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή».

Και εξηγεί: «Καταρχήν να πω ότι εκτιμώ απεριόριστα την δουλειά του Βαγγέλη Ζιάγκου. Και σε κάθε περίπτωση, ας βγάλουμε έναν προπονητή που και στήριξε την ΑΕΚ και προέρχεται από τα σπλάχνα της. Η ομάδα όταν κάνει τις δύο νίκες που προανέφερα θα «ξεμπουκώσει» και θα παίζει πιο άνετα μετά. Θα το δείτε. Από κει και πέρα, στα «υπέρ» της ΑΕΚ είναι που η διοίκηση στήριξε στα εύκολα και στα δύσκολα τον προπονητή. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ικανότητα του Βαγγέλη να διαχειριστεί αυτή την πίεση, η διοίκηση τον στήριξε. Όταν χάνεις από τον Κρόνο στον Άγιο Δημήτριο πέρσι και αντέχεις, αυτό σημαίνει πολλά. Ξέρω πολύ καλά τις αναταράξεις της στιγμής διότι είναι τεράστιο μέγεθος η ΑΕΚ. Ξέρω ότι πολλές φορές τα ακούει από δεξιά και αριστερά ή δέχεται... πέτρες! Κάθε μέρα δίνει μάχη με την πίεση και την αμφισβήτηση ο Βαγγέλης, ένας προπονητής τεχνοκράτης, με γνώσεις και παιδεία. Και ειδικά φέτος, που έχει δημιουργηθεί και σωστά ενδεχομένως, η αίσθηση ότι ως ΑΕΚ... ερχόμαστε, σε όλα τα επίπεδα».

Και ο προπονητής του Απόλλωνα ξαφνιάζει: «Είναι βέβαιο, ότι θα υπάρχουν Παρασκευές βράδυ, που ο Βαγγέλης δεν θα κοιμάται, ενώ εγώ θα κοιμάμαι! Και πώς να κοιμάται όταν έχει να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει τον... Φώτη Βασιλόπουλο, και ειδικά τον Βασιλόπουλο του αγώνα με Φίλιππο!
Πραγματικά, σας λέω, με τέτοια πίεση εγώ δεν ξέρω αν θα άντεχα, αν ήμουν στη θέση του Βαγγέλη Ζιάγκου»!

Και συνεχίζει το πρωτοφανές (για προπονητή) εγκώμιο για Ζιάγκο: «Η ΑΕΚ είναι δουλεμένη ομάδα. Φάνηκε πέρσι. Φαίνεται φέτος. Επίσης, αυτό, που βλέπω είναι μια ομάδα μονιασμένη. Παίκτες με εξαιρετικό χαρακτήρα, που στα καλά και στα άσχημα ενός αγώνα είναι μαζί. Όμως, πιστώνονται στον Βαγγέλη και οι επιλογές και η διαχείριση. Ας μη ψάχνουμε, λοιπόν, επιμέρους αδυναμίες. Να στηρίξουμε όλοι μαζί, εμείς, ο... κόσμος της ΑΕΚ, αυτή την προσπάθεια. Να γυρίσει η ομάδα στην Α1 είναι το ζητούμενο».

Για τον Δήμο Ντικούδη: «Πρόκειται για έναν παίκτη-προσωπικότητα, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Είναι σοβαρός, μετριοπαθής, ψύχραιμος. Ο Δήμος θα είναι ένας από εκείνους, που θα στελεχώσουν την ΑΕΚ της Α1. Και μιας και το είπα. Η διοίκηση οφείλει αμέσως μετά το ματς με Καβάλα και εφόσον όλα πάνε καλά, να οργανωθεί. Δεν στήνονται το Μάιο οι εταιρίες. Θα είναι αργά. Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, φαντάζομαι ότι ήδη θα έχουν μπει στην διαδικασία. Πρέπει άμεσα να προσδιορίσουν στόχο και να οργανωθούν. Στην Α1 πρέπει να υπάρξουν.... Ντικούδηδες σε όλα τα πόστα της ΑΕΚ. Και μιλώ για μακριά από τις γραμμές. Τι θα κάνουν μέσα από τις γραμμές είναι μείζον, αλλά είναι το δεύτερο. Η ΑΕΚ πρέπει να πλαισιωθεί από επαγγελματίες στον τομέα τους. Να θωρακιστεί παντού. Η ΑΕΚ διαθέτει τον πιο δυναμικό και πιο υπέροχο κόσμο της υφηλίου. Δεν φτάνουμε όμως εμείς στην κερκίδα. Χρειάζονται κι άλλα. Εμείς θα στηρίξουμε. Είδατε τι έγινε με ΟΦΗ στη Ζωφριά; Είναι ευχάριστο, που ο κόσμος της ΑΕΚ, που ξέρει μπάσκετ, αγκαλιάζει ξανά τη «Βασίλισσα». Και φέτος σχεδόν γέμισε τα γήπεδα όπου κι αν έπαιζε η ομάδα. Και σε μία ημέρα μάλιστα, που είχε η τηλεόραση Τελικό Λιγκ Καπ στο Βόλεϊ, όπου συμμετείχε η ΑΕΚ. Η δυναμική του κόσμου είναι εξασφαλισμένη».

Για την «Αγιά Σοφιά»: «Όταν υλοποιηθεί όλο αυτό το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, η ΑΕΚ θα ξεφύγει. Με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση για μας τους «Ενωσίτες», που μπροστάρης στην «επιστροφή» της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα είναι ο Μελισσανίδης, ένας άνθρωπος με... γκατς! Μόνο ο
Μελισσανίδης μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο. Σας είπα. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ο κορυφαίος σε δυναμική στην υφήλιο. Υπάρχουν παρελκόμενα όμως στον αθλητισμό της Ελλάδας που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ο Ολυμπιακός είχε τον Κόκκαλη παλιότερα. Σε μας δεν άρεσε ο Κόκκαλης. Όμως, ο Ολυμπιακός χαιρόταν. Ελπίζοντας πως δεν θα φανεί προσβλητικό αυτό, που λέω, αλλά τέτοιας δυναμικής είναι ο Μελισσανίδης, ως επιχειρηματίας. Πώς να μην χαιρόμαστε που έχουμε τον Μελισσανίδη λοιπόν; Πήγε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και δουλεύει πάνω στα έτοιμα. Στο γήπεδο και στην οργάνωση του Κόκκαλη. Έτσι θα γίνει και με τον Μελισσανίδη. Ο Μελισσανίδης κτίζει το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ».

Και κατέληξε: «Μακάρι, να γίνει όσο πιο σύντομα η «Αγιά Σοφιά». Έχει τρελαθεί ο κόσμος της ΑΕΚ μ' αυτή την ιστορία και έχουν τρομάξει οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι. Όλοι μας περιμένουμε την ώρα, που θα εξασφαλίσουμε εισιτήριο για να μπούμε στο γήπεδο και θα είναι τέτοια η ζήτηση, που δεν θα χωράμε. Ποιος θα φεύγει αλήθεια από τη Νέα Φιλαδέλφεια; Η αύρα που θα δημιουργήσει αυτή η ιστορία θα παρασύρει θετικά όλη την ΑΕΚ, όλα τα Τμήματα. Είναι ευχάριστο που Μελισσανίδης-Κοτσάτος-Αλεξίου συμμετέχουν σ' αυτή την ιερή προσπάθεια, που έχει δώσει ανάσα στους οπαδούς. Είχαμε μαραζώσει με όσα συνέβαιναν. Για χρόνια είχε πλακώσει η στενοχώρια εμάς, είχε γίνει τρόπος ζωής η... απληρωσιά στους αθλητές. Τώρα υπάρχει η βεβαιότητα, ότι... ερχόμαστε. Ερχόμαστε παντού».

Και για τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου: «Δεν θέλω να πω πολλά για τον Απόλλωνα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις. Θα ήταν ένα όνειρο να ανέβουμε στη Β΄ Εθνική. Έχουμε μπροστά μας όμως έναν ολόκληρο γύρο. Συνεχίζουμε μεθοδικά. Με λίγα λόγια. Και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα