Οι σφαλιάρες στον ΠΑΟ και το άσχημο παιχνίδι της μοίρας στον Κωστή (VIDEO)

00:09 23/10/2013 - Πηγή: AEK365

Μεγάλες στιγμές αλλά και ένας τραυματισμός που θα... στοιχειώνει για πάντα την ΑΕΚ. Η 23η Οκτωβρίου έχει πολλά να θυμίσει στην Ένωση. Το 1991 η ομάδα ταξιδεύει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας για το Κύπελλο UEFA. Το κρύο αφόρητο όμως οι ΑΕΚτζήδες που ταξίδεψαν εκεί έδωσαν ένα μοναδικό... σόου τραγουδώντας γυμνοί στη βροχή. Η ΑΕΚ του αντάμειψε παίρνοντας

λευκή ισοπαλία. Ο επαναληπτικός, συγκλονιστικός με το 2-1 να δίνει τελικά την πρόκριση στο Δικέφαλο. Σε εκείνο το ματς στη Ρωσία η ΑΕΚ είχε παίξει με τους: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι (81' Σταματής), Δημητριάδης (60' Γεωργιάδης), Μπατίστα, Σαββίδης.


Έξι χρόνια μετά η ΑΕΚ υποδέχεται στη Φιλαδέλφεια την Στουρμ Γκρατς. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Κωστής προσπαθεί να προλάβει την έξοδο του γκολκίπερ των Αυστριακών, Σίντορτσουκ και το κακό γίνεται. Ο νεαρός τότε επιθετικός τραυματίζεται σοβαρότατα και ουσιαστικά μέσα σε μια στιγμή μια καριέρα που προδιαγραφόταν λαμπρή καταρρέει. Παρά τις προσπάθειες ποτέ δεν θα καταφέρει να είναι ο ίδιος και εκείνο η φάση έχει αποτυπωθεί για πάντα στο μυαλό του κόσμου της ΑΕΚ με ένα πικρό ερώτημα για το που θα μπορούσε να έχει φτάσει αυτός ο μεγάλος επιθετικός αν δεν είχε χτυπήσει. Τελικά η Ένωση πήρε το ματς με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπατίστα (74') και Μαρσέλο (84΄) και προκρίθηκε. Η ΑΕΚ έπαιξε με τους: Ατματσίδης, Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Κοπιτσής, Βλάχος (68'Μπατίστα), Καλιτζάκης, Κατσαβός (46'Γκρέταρσον), Σαβέφσκι, Νικολαΐδης, Κωστής (44'Μαρσέλο).

Στις 23 Οκτωβρίου 2005 η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ. Το ματς είναι στο 0-0 έως το 85' και όλα δείχνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Όμως εκεί ξεκινά το πάρτι. Ο Λύμπε κάνει το 1-0 στο 85' Τρία λεπτά μετά βλακώδης ενέργεια του Βύντρα ο οποίος ενώ ζεσταίνεται κόβει την μπάλα πριν περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου είναι η αφετηρία ενός αξέχαστου γκολ. Ο Γκαλίνοβιτς διώχνει και ο Τσάνκο με σουτ στη κίνηση από το κέντρο πετυχαίνει το τέρμα της ζωής του. Στο 90' Λάκης ολοκληρώνει τη μεγάλη βραδιά. Η ΑΕΚ είχε παίξει με τους: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα (75' Γεωργέας), Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Τσάνκο, Ίβιτς (63' Σαπάνης), Λάκης, Σοάρες (66' Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος.


Την επόμενη χρονιά και πάλι 23 Οκτωβρίου η ΑΕΚ παίζει αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενη με τον ΠΑΟ. Επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων αμαυρώνουν το ντέρμπι και καθυστερούν την έναρξή του κατά 20 λεπτά. Το ματς δεν ξεκινάει καλά για την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 24' με κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Η αντίδραση άμεση... Στο 27' ο Δέλλας κερδίζει το πέναλτι από τον Γκούμα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τόζερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μαντούκα και στο παρθενικό του ντέρμπι με τη φανέλα της ΑΕΚ σκοράρει. 1-1 για την ΑΕΚ. Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Έβαλε στα καρέ του τον Παναθηναϊκό και στο 75' έκανε την ανατροπή. Ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Δέλλα ο οποίος με κίνηση μεγάλου επιθετικού άδειασε τον Ίβανσιτς και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2 και φεύγοντας «σφαίρα» προς την εξέδρας των οπαδών της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είχε παίξει με τους: Σορεντίνο, Γεωργέας, Τσιρίλο, Δέλλας, Παουτάσο, Έμερσον, Ζήκος, Μαντούκα (80' Λαγός), Τόζερ (46' Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης (66' Κονέ).

Keywords
Τυχαία Θέματα