Ένα φάντασμα χαρίζει... χρυσό σε χωριό της Ινδίας!

23:51 22/10/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ένα χωριό της Ινδίας βρήκαν τον τρόπο για να πλουτίσουν. Για την ακρίβεια τον τρόπο τους τον έδειξε ένα... φάντασμα!

Ο γκουρού του χωριού Νταούντια Χέρα, στα βόρεια της Ινδίας αποκάλυψε στους κατοίκους ότι του εμφανίστηκε το πνεύμα του βασιλιά Ράο Ραμ Μπουκ Σίνγκ που κατοικούσε εκεί τον 19ο αιώνα και του είπε πως στα ερείπια του παλατιού του είναι θαμμένοι 1.000 τόνοι χρυσού, για να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη της οικονομίας της χώρας!

Ο γκουρού Σομπχάν Σαρκάρ είναι προσωπικότητα

γνωστή στην ευρύτερη περιοχή και η αμφισβήτησή του είναι σχεδόν αδιανόητη στην περιοχή, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Έτσι, μετά την «αποκάλυψη» ξεκίνησαν αμέσως οι ανασκαφές και μάλιστα από ομάδα αρχαιολόγων δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίοι σκάβουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους γύρω από το παλάτι.

Ο ίδιος ο γκουρού είναι βέβαιος για την ύπαρξη του θησαυρού. Μάλιστα δηλώνει διατεθειμένος να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή, αν αποδειχθεί ότι εξαιτίας του σπαταλήθηκαν δημόσια κεφάλαια (λόγω των ανασκαφών) και ότι παραπλάνησε τον κόσμο.

Οι κάτοικοι δηλώνουν επίσης βέβαιοι πως ο θησαυρός βρίσκεται στο παλάτι (αφού το λέει ο γκουρού). Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει επενδυτικό πλάνο για το πώς θα αξιοποιήσουν το θησαυρό. Σήμερα, 1.000 τόνοι χρυσού θα άξιζαν πάνω από 40 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της τοπικής κοινότητας πιστεύει ότι με τα λεφτά θα έπρεπε να χτιστεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ασίας, μία σιδηροδρομική γραμμή, ένα πανεπιστήμιο μηχανικών και μία μονάδα ηλιακής ενέργειας -αλλά και να δοθεί δουλειά στο δημόσιο για τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια. Στις ευγενείς αυτές φιλοδοξίες προστίθεται και η κατασκευή ενός γηπέδου κρίκετ.

Το πώς ακριβώς ενημερώθηκαν οι κρατικές αρχές για τον θησαυρό είναι ασαφές -συνεργάτες του γκουρού λένε πως ένας υπουργός «έμαθε» για την προφητεία, κάτι που αρνήθηκε να σχολιάσει ο ίδιος ο υπουργός, ο πρωθυπουργός όπως και το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού περιορίστηκε μόνο να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ανασκαφή ξεκίνησε «βάσει αναφορών που έφτασαν στην Αρχαιολογική Εταιρεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα