Οι Ρώσοι διαδηλώνουν κατά του Πούτιν

15:13 12/6/2012 - Πηγή: AEK365

Μια μεγαλειώδη διαδήλωση ετοιμάζουν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Μόσχα, ζητώντας εκλογές και νέο πρόεδρο.

Ήδη ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει το κέντρο της Μόσχας, εν όψει της μεγάλης διαδήλωσης. Περισσότερα από 12.000 μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας -αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις και μονάδες του υπουργείου

Εσωτερικών- έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Πλήθος αστυνομικών και καμιόνια των δυνάμεων ασφαλείας είναι ανεπτυγμένα στο κέντρο της πόλης, όπου δρόμοι έχουν αποκλεισθεί από ανατρεπόμενα φορτηγά του δήμου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μετά τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην πλατεία Πούσκιν, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη λεωφόρο Ζαχάροφ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «πορεία των εκατομμυρίων» που έχει επιτραπεί από τις ρωσικές αρχές για τρεις ώρες (από τις 14.00 μέχρι τις 17.00) για 50.000 διαδηλωτές.

Χθες, η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες εφόδους σε σπίτια στελεχών της αντιπολίτευσης με πολλούς αντικυβερνητικούς να μιλούν για επιστροφή στην εποχή Στάλιν.

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν κληθεί από ομοσπονδιακούς ερευνητές να καταθέσουν μόλις μία ώρα πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων. Ανταποκριτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στην πορεία.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι της Ξένια Σόμπτσακ, τηλεοπτικής περσόνα και κόρης του μέντορα του Βλ.Πούτιν που έχει στραφεί κατά του Ρώσου προέδρου.

«Όρμησαν μέσα στις 8.00 το πρωί, δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να ντυθώ, λήστεψαν το διαμέρισμα, με εξευτέλισαν» ανέφερε η Ξ.Σόμπτσακ στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιστρέφαμε σε τέτοια καταπίεση σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα