Οι πέντε –γελοίοι- λόγοι της προσφυγής των… 20 στο ΣτΕ για την «Αγιά Σοφιά»

23:48 23/11/2014 - Πηγή: AEK365

Νεότερες πληροφορίες για την προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ κατά του νόμου για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» δημοσιεύει η ιστοσελίδα FX-News. Συγκεκριμένα επιβεβαιώνει την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε από 18-20 πολίτες (που μένει να μάθουμε αν μένουν όντως στη Νέα Φιλαδέλφεια) και αναφέρει τους πέντε λόγους που επικαλούνται στην αίτησή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτοί είναι:
1) Αποχαρακτηρισμός οικοπέδου
2) Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου οδών Φωκών & Αττάλειας
3) Χρησιμοποίηση δημοτικής

περιουσίας χωρίς αποζημίωση στον δήμο
4) Τροποποίηση των όρων δόμησης
5) Αλλαγής χρήσης γης του οικοπέδου της ΑΕΚ, από χώρο στέγασης όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε χρήση μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες και επαγγελματική αξιοποίηση του οικοπέδου.
Από μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς το αστείο του πράγματος. Σε ότι αφορά τα... 1 και 3, φαίνεται πως οι... δημότες «ξέχασαν» ότι βάσει του νόμου η ΑΕΚ υποχρεούται να παραχωρήσει στον Δήμο δασική έκταση ίση με αυτή που της δόθηκε. Όσον αφορά την τροποποίηση των όρων δόμησης του οικοπέδου της ΑΕΚ, αυτοί άλλαξαν προς τα... κάτω σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο και είναι μικρότεροι από τους γενικούς συντελεστές της περιοχής. Σε ό,τι αφορά τη χρήση του γηπέδου, αυτό δεν θα χρησιμοποιείται από την Ένωση μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και για αρκετά ακόμη τμήματα της Ερασιτεχνικής.
Βέβαια, αν όντως το περιεχόμενο της προσφυγής των... κατοίκων είναι αυτό, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν προσέβαλαν το άρθρο που προβλέπει την μετατροπή του Άλσους σε Μητροπολιτικό Πάρκο, κάτι που αρχικά είχε παρουσιαστεί ως το βασικό πρόβλημα των... αντιφρονούντων. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται και ακούγονται όλον αυτό τον καιρό είναι προσχηματικά και ότι το μόνο πρόβλημα των συγκεκριμένων είναι να μην κατασκευάσει η ΑΕΚ το γήπεδό της. Ανεξάρτητα από όρους, όρια και συντελεστές...

Keywords
Τυχαία Θέματα