Άμυνα για κλάματα

18:36 30/11/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: COMMERZBANK ARENA

Δεν ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας η Μπορούσια Ντόρτμουντ καθώς έχασε και στη Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος η ομάδα του Κλοπ δέχεται πάντα δυο γκολ.
Η άμυνα είναι η "αχίλλειος πτέρνα" της εφετινής Ντόρτμουντ και αυτό φάνηκε και στο αποψινό παιχνίδι

και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Άιντραχτ που μόλις στο πέμπτο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Ρους με βαθιά μπαλιά πίσω από τη σέντρα βρήκε τον Μάιερ που απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 7' ο Ομπαμεγιάνγκ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Βίντβαλντ. Η καλύτερη στιγμή της Ντόρτμουντ στο πρώτο μέρος, αλλά και στο παιχνίδι συνολικά, ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Ομπαμεγιάνγκ μπήκε στη περιοχή, σούταρε, ο Βίντβαλντ απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης ο Γκρόσκροϊτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις η Άιντραχτ είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Τσάντλερ να βγάζει σέντρα από τα δεξιά, ο Στεντέρα να παίρνει τη κεφαλιά και τη μπάλα να φτάνει στον Σεφέροβιτς που, από θέση οφσάιντ, σούταρε άουτ.
Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά στο 78' έπειτα από γέμισμα προς τη μεγάλη της περιοχή, Γκίντερ και Βαϊντενφέλερ δεν συνεννοήθηκαν καλά και ο Σεφέροβιτς που καραδοκούσε είπε "ευχαριστώ" για το... δώρο της άμυνας διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Με τη νίκη της αυτή, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανέβηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Βίντβαλντ, Τσάντλερ, Ρους, Άντερσον, Οσίπκα, Χασέμπε, Άιγκνερ, Ινούι (90' Ιγκνόφσκι), Στεντέρα (63' Λάνιγκ), Μάιερ, Σεφέροβιτς
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (38' Ράμος), Σούμποτιτς, Γκίντερ, Ντουρμ, Μπέντερ, Κελ (74' Γκουντογκάν), Μκιταριάν, Γκροσκρόιτς, Καγκάβα (74' Γιόγιτς), Ομπαμεγιάνγκ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: VOLKSWAGEN ARENA

Ντέρμπι με τα όλα του στη "Volkswagen Arena" με τη Βόλφσμπουργκ να επιστρέφει στις νίκες, μετά από ήττες σε πρωτάθλημα και Europa League, επικρατώντας 1-0 της Γκλάντμπαχ και να παραμένει στη δεύτερη θέση μακριά από τους διώκτες της.
Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα όταν ο Ντε Μπρούιν έβγαλε τη σέντρα και ο κεντρικός αμυντικός Κνόχε με προβολή πρόλαβε τον Σόμερ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η Γκλάντμπαχ προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα αλλά στο 18' ο τερματοφύλακας της Βόλφσμπουργκ, Μπενάλιο, αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μπρόουερς.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα νέα ευκαιρία για τη Γκλάντμπαχ με τον Χέρμαν να πιάνει τη κεφαλιά και τον Μπενάλιο να αποκρούει. Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα η Βόλφσμπουργκ βγήκε μπροστά με τον Άρνολντ να σουτάρει εκτός περιοχής αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ, ο Σόμερ σταμάτησε δυο φορές τον Όλιτς ενώ στο 63ο λεπτό ο Βιεϊρίνια από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα αλλά δεν βρέθηκε κανείς της Βόλφσμπουργκ για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα την ίδια τύχη είχε και η μπαλιά του Σάφερ.
Η Βόλφσμπουργκ συνέχισε να πιέζει για δεύτερο γκολ και στο 86' ο Χαντ μπήκε από τα δεξιά αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο για να ανησυχήσει τον Σόμερ.
Στις καθυστερήσεις, η Γκλάντμπαχ πίεσε για την ισοφάριση αλλά σε φάση διαρκείας στη περιοχή της Βόλφσμπουργκ κανείς παίκτης των φιλοξενούμενων δεν βρέθηκε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το 1-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Γιούνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Σάφερ, Αρνολντ (81' Χαντ), Γκιλαβογκί, Βιεϊρίνια, Πέρισιτς (73' Μαλαντά), Ντε Μπρούιν, Όλιτς (90' Μπας Ντοστ)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Σόμερ, Γιάντσκε, Μπρόουερς, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Κράμερ, Νορντβέιντ (82΄Χργκοτα), Χαν (70' Τραορέ), Χέρμαν, Ράφαελ, Κρούζε (70' Αζάρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα