Οι άντρες πεθαίνουν με τους πιο χαζούς θανάτους!

22:50 12/12/2014 - Πηγή: AEK365

Οι άνδρες φαίνεται ότι είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες, τουλάχιστον όσον αφορά... το θάνατο! Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον μια έρευνα σύμφωνα με την οποία από τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει με τους πιο χαζούς τρόπους το 90% είναι άντρες!

Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, ανέλυσαν 332 απονομές των «Βραβείων Δαρβίνου» κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Τα βραβεία αυτά αφορούν τους πιο... χαζούς θανάτους που έχουν σημειωθεί μέσα σε μια χρονιά. Φέρουν το όνομα του Δαρβίνου καθώς όσοι βραβεύονται «κατάφεραν» να βελτιώσουν την κοινή γενετική

κληρονομιά της ανθρωπότητας, αφαιρώντας τα... ανόητα γονίδιά τους από αυτήν, με τον θάνατό τους.

Η ανάλυση των βραβείων έδειξε ότι μεταξύ 1994-2014 σχεδόν οι εννέα στους δέκα «νικητές» για τον τίτλο του πιο χαζού θανάτου είναι άνδρες. Χαρακτηριστικά, ένα από αυτούς έδεσε ένα κλεμμένο καροτσάκι στο πίσω μέρος ενός τρένου, μπήκε σε αυτό και προσπάθησε να πάει... μια βόλτα! Από την άλλη, ένας επίδοξος τρομοκράτης έστειλε ένα γράμμα - βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο τού το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα. Αυτός το άνοιξε και ανακάλυψε ότι η βόμβα του δούλευε!

Ενδεικτικά αναφέρεται ακόμα ένας εργάτης, ο οποίος με έναν μικρό εκσκαφέα προσπαθούσε να γκρεμίσει ένα στεγασμένο πάρκινγκ. Μόνο που είχε σταθεί μέσα στο πάρκινγκ και όταν έριξε και το τελευταίο στήριγμα προφανώς η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε...

Σε μια άλλη περίπτωση χρειάστηκαν τρεις άντρες για να πετύχουν έναν ανόητο θάνατο. Οι άντρες έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο «τυχερός». Φυσικά, ο τυχερός ήταν ένας μόνο που τελικά πέθαναν όλοι καθώς όταν η νάρκη έσκασε κατεδαφίστηκε όλο το μπαρ.

Συνολικά από τα 332 βραβεία του Δαρβίνου, τα 282, δηλαδή το 89% αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 ζευγάρια. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα. Μόνο που η γραμμή που χωρίζει το «ριψοκίνδυνο» από το «χαζό», είναι πολύ λεπτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα