«Μου αρέσει να σκοτώνω. Σκότωσα 43 άτομα και δεν νιώθω τύψεις»

22:07 12/12/2014 - Πηγή: AEK365

Μια ιστορία φρίκης ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες στη Βραζιλία. Ο Σάιλσον Ζοζε ντα Γκράσας συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, λίγο αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια γυναίκα. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν τη σύλληψη του 28χρονου έχουν συνταράξει τη χώρα. Όπως αποδείχθηκε ο Ντα Γκράσας είναι ο πλέον παραγωγικός κατά συρροή δολοφόνος της τελευταίες δεκαετίας με δεκάδες φόνους. Ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει 43 ανθρώπους στο Ρίο ντε

Τζανέιρο τα τελευταία δέκα χρόνια δίνοντας λεπτομέρειες που σοκάρουν.

Με πάθος για τις γυναίκες και ειδικά τις λευκές με ανοιχτόχρωμα μαλλιά ο 28χρονος έβγαινε, όπως έλεγε, κάθε βράδυ για κυνήγι με αποτέλεσμα να πάρει τη ζωή από 38 γυναίκες, 3 άνδρες και ένα μωράκι μόλις ενός έτους.

«Μου αρέσει πολύ να σκοτώνω. Σκότωσα 43 άτομα και δεν νιώθω καμία τύψη Αν βγω κάποια στιγμή από τη φυλακή θα αρχίσω να σκοτώνω ξανά», δήλωσε μετά η σύλληψή του, ενώ τόνισε πως σκότωνε για την αδρεναλίνη που του προσέφεραν οι περιπέτειες και δεν μετανιώνει τίποτα. Αποκάλυψε πως δεν ήθελε να σκοτώνει έγχρωμες γυναίκες γιατί τις ένιωθε οικογένεια του.

Μετά την ομολογία του, ο δράστης υπέδειξε στις αρχές ορισμένες από τις τοποθεσίες που είχε κρύψει τα πτώματα ενώ οι αρχές έχουν ήδη διασταυρώσει τα όσα ομολόγησε. Τα στοιχεία συμπίπτουν και τις 43 υποθέσεις.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο ντα Γκράσας έμενε μαζί με ένα ζευγάρι, την Κλέουζα και τον Ζοζέ, οι οποίοι όχι μόνο ήξεραν τη δράση του, αλλά πολλές φορές του ανέθεταν και δολοφονίες! Τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα τα έχει υποδείξει το ζευγάρι. Συνήθως επρόκειτο για άτομα με τα οποία είχαν μικροδιαφορές. Έτσι, ο ντα Γκράσας είχε σκοτώσει έναν άντρα επειδή χρωστούσε 20 δολάρια Βραζιλίας (σχεδόν 6 ευρώ) στον Ζοζέ, ενώ το τελευταίο του θύμα είχε τσακωθεί νωρίτερα με την Κλέουζα, η οποία και διέταξε τη δολοφονία της. Σε αντάλλαγμα το ζευγάρι πρόσφερε στον ντα Γκράσας στέγη, τροφή και ρούχα, ενώ μερικές φορές του έδιναν και χαρτζιλίκι.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του καθώς η μόνη του ασχολία ήταν να σκοτώνει! Όπως είπε παρακολουθούσε για μήνες τα θύματά του και περίμενε τη σωστή συγκυρία για να εισβάλλει στο σπίτι τους και να τους επιτεθεί. Συνήθιζε να στραγγαλίζει τα θύματά του και στη συνέχεια προσπαθούσε να εξαφανίσει τα πτώματα τους.

"Όταν ήμουν στη φυλακή διάβαζα βιβλία με τέτοιες υποθέσεις και έβλεπα πολλές ταινίες. Έπαιρνα ιδέες με αυτό τον τρόπο. Μερικές φορές σκεφτόμουν ότι αυτό που διάβαζα ή έβλεπα είναι πολύ τρελό όμως το δοκίμαζα. Έτσι έμαθα και να μην αφήνω ίχνη στους τόπους των εγκλημάτων. Για παράδειγμα ταν είχε προηγηθεί πάλη έκοβα τα νύχια από τα θύματα μου" αποκάλυψε.

Ανάμεσα στα θύματά του Ντα Γκαράσας βρίσκεται και ένα παιδάκι μόλις ενός έτους, το οποίο είχε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά στη δολοφονία της μαμάς του. Το παιδί δεν σταματούσε να κλαίει κι έτσι, όπως δήλωσε, αναγκάστηκε να το κάνει να σωπάσει μαχαιρώνοντάς το 14 φορές! Μάλιστα, μέχρι να ομολογήσει ο δράστης αυτή του τη δολοφονία οι αρχές δεν είχαν ιδέα ότι είχε εξαφανιστεί ένα τόσο μικρό παιδί καθώς ποτέ δε βρέθηκε το πτώμα του στον τόπο του εγκλήματος, ούτε είχε γίνει κάποια καταγγελία από τους συγγενείς του.

Ο ντα Γκράσας πάντως αυτή τη στιγμή απολαμβάνει το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δίνει συνεντεύξεις τύπου. Ωστόσο, κανένας δικηγόρος της Βραζιλίας δεν δέχεται να τον αναλάβει, αλλά ούτε και το ζευγάρι που τον φυγάδευε.

Μετά την επιβεβαίωση των 43 θυμάτων βρίσκεται πλέον στην 13η θέση των πιο ενεργών δολοφόνων κατά συρροή καθώς μόλις 12 άτομα έχουν σκοτώσει, επιβεβαιωμένα, περισσότερα από 43 άτομα. Είναι ο πλέον παραγωγικός των τελευταίων έντεκα ετών.

Το ανησυχητικό για τη Βραζιλία είναι πάντως ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε αποκαλυφθεί ένας ακόμα κατά συρροή δολοφόνος, ο Τιάγκο Ενρίκε Γκόμες ντα Ρόσα, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε 39 ανθρώπους στην Γκοϊάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα