Ομπάμα: Είμαστε κράτος μεταναστών

14:59 22/11/2014 - Πηγή: AEK365

«Είμαστε ένα κράτος μεταναστών», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ξεκίνησε χθες Παρασκευή από το Λας Βέγκας μια σειρά ομιλιών σε ολόκληρη την χώρα, απαντώντας στις επικρίσεις των Ρεπουμπλικάνων για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής.
«Πολύ συχνά το μεταναστευτικό μας σύστημα μοιάζει να είναι θεμελιωδώς άδικο. Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Σήμερα κάνουμε επιτέλους κάτι για να αλλάξει αυτό», δήλωσε ο Ομπάμα

κατά την ομιλία του στο Λας Βέγκας.
«Το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν γυρνά την πλάτη στον κόσμο», κατήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπερασπιζόμενος τα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ, μεταξύ αυτών την παροχή προσωρινής άδειας παραμονής στις ΗΠΑ για περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες.
Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να απαντήσει και στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Μπένερ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι με το διάταγμα της Πέμπτης υπονόμευσε σκοπίμως την πιθανότητα να υιοθετηθεί μια μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος την οποία θα εγκρίνουν και τα δύο κόμματα, ενώ δεσμεύτηκε να πολεμήσει κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου.
Το καλοκαίρι του 2013 η Γερουσία, στην οποία είχαν την πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί, πέρασε μια συμβιβαστική νομοθεσία για το μεταναστευτικό, όμως το νομοσχέδιο «κόλλησε» στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Ομπάμα περίμενε να δει αν η Βουλή θα το θέσει σε ψηφοφορία, όμως το εμπόδισε ο Μπένερ.
«Είπα στον Τζον Μπένερ: "Θα πλύνω το αυτοκίνητό σου, θα πάω βόλτα τον σκύλο σου, ό,τι θες, απλώς θέσε το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία". Και δεν το έκανε», είπε ο Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα