Πάρτε το χαμπάρι, ήδη ήρθαμε…

14:03 22/11/2014 - Πηγή: AEK365

Το ότι το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση επιπέδου... Β' Εθνικής δεν θα μπορούσε να το αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, σήμερα η Ένωση απέδειξε ότι δεν είναι υπερβολή η άποψη πως ακόμη και αν βρισκόταν φέτος με κάποιο τρόπο στη Σούπερ Λίγκα, θα ήταν ομάδα ...πρώτης ταχύτητας. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον έναν από τους τρεις αντιπάλους με τους οποίους ένα παιχνίδι της ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί «ντέρμπι», έστω και αν το συγκεκριμένο

ήταν φιλικό, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έδειξε τα δόντια της και έστειλε...μηνύματα για το μέλλον, κερδίζοντας με 3-2.

Η Ένωση ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάρει ισχυρό προβάδισμα με 2-0. Ωστόσο, πέρασε ένα δύσκολο 20λεπτό με την επανέναρξη του ματς. Κάτι λογικό για αρκετούς λόγους, με βασικότερους ότι πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει μάθει -δεν θα μπορούσε, άλλωστε- να διαχειριστεί την κατάσταση όταν αλλάζει το μομέντουμ ενός ντέρμπι (όπως συνέβη με το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού), αλλά και για ένα σύνολο που έχει... ενάμιση χρόνο να βρεθεί σε συνθήκες μεγάλης και πραγματικής πίεσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Παρ' όλα αυτά, οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να αντιδράσουν παίρνοντας ξανά το προβάδισμα, ενώ είχαν ευκαιρίες -όπως βέβαια και οι φιλοξενούμενοι- να πετύχουν κι άλλα γκολ, σε έναν αγώνα που ήταν χορταστικός από κάθε άποψη...

Μπορούσε και τρίτο... από ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε από την αρχή ότι μόνο ως φιλικό δε το αντιμετωπίζει. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε από τα πρώτα λεπτά στο... μισό του Παναθηναϊκού, με τους Κιτρινόμαυρους να κυκλοφορούν καλά τη μπάλα, αλλά να δυσκολεύονται να φτάσουν σε μια τελική προσπάθεια. Η πρώτη ήρθε από τους φιλοξενούμενους (που επιθετικά προσπαθούσαν να φανούν με κάποιες αντεπιθέσεις) στο 20', με τον Κλωναρίδη να κάνει ένα αδύναμο πλασέ, το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης. Και στο 28' η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Πλατέλλας ξεκίνησε μια ωραία προσπάθεια από δεξιά, πάσαρε στον Κορδέρο, εκείνος έβγαλε στον Μπαρμπόσα, ο Πορτογάλος έκανε μια σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Αραβίδης με προβολή έκανε το 1-0.

Στο 34' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει στα γκολ, όταν ο Ρισβάνης έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, όμως ο Ανέστης βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με μια φανταστική προσπάθεια του Πλατέλλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε μια μεγάλη μπαλιά του Πεταυράκη, κατέβασε, πέρασε Ρισβάνη και Χουχούμη και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μάλιστα, στο 38' η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 3-0. Ο Πλατέλλας βρέθηκε τετ α τετ, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη, όμως ο Ρισβάνης έδιωξε, πριν αυτή περάσει τη γραμμή, σύμφωνα με τον βοηθό, ο οποίος πάντως βρισκόταν σε κακή θέση. Σε κάθε περίπτωση, το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο γκολ ούτε στο 45', όταν ο Μπαρμπόσα έκανε εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά η τελική του επιλογή (έκανε μια κακή πάσα, ενώ μπορούσε να σουτάρει ) δεν ήταν σωστή.

Απόλυτος αιφνιδιασμός και απάντηση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό (που είχε κάνει 11 αλλαγές) να δείχνει... αντίδραση και μόλις στο 47' κατάφερε να μειώσει. Ο Μπεργκ έκανε μια κεφαλιά-πάσα και ο Δώνης εξ επαφής κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη για το 2-1. Και πολύ γρήγορα (στο 55'), οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, καθώς έπειτα από μια σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Μπερίσα με προβολή έκανε το 2-2. Μάλιστα, στο 57' ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαία ευκαιρία, ωστόσο σε σούτ που έκανε ο Μπέργκ, ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Σουηδός δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 60', όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, όμως το σουτ που έκανε τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Οι Πράσινοι είχαν ακόμη δυο καλές στιγμές με σουτ του Νάνο και του Κουτρουμπή στο 64' και το 65', όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει.

Το... ξύπνημα της ΑΕΚ ήρθε στο 66'. Ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Ζόριτς έκανε κεφαλιά - πάσα και ο Ντακόλ με κεφαλιά - ψαράκι κατάφερε να νικήσει τον Στιλ και να κάνει το 3-2, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Ένωση. Στο 75' ο Μπέργκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 78' ο Ντακόλ έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Στιλ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπέργκ βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση, αλλά ο Ανέστης τον έκοψε θαυμάσια με... βουτιά στα πόδια του, ενώ στο 80' ο Φαγέ έκανε ένα καλό σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 85' ο Μπερίσα έκανε ένα σουτ από καλή θέση, όμως έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. Έτσι, το 3-2 ήταν το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (83' Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (83' Σβάρνας), Λαμπρόπουλος (67' Σαρρής), Πεταυράκης (73' Γροντής), Κορδέρο (73' Φαγέ), Ανάκογλου (67' Ρόβας), Πλατέλλας (59' Ζόριτς), Μάνταλος (43' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (70' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (59' Ντούνης).

Παναθηναϊκός (α' μέρος): Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπούι, Σίλντεφερντ, Ρισβάνης, Ντίνας, Μπούρμπος, Πέτριτς. (β' μέρος): Στιλ, Σταματάκη, Μέντες, Κουτρουμπή, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Νάνο, Σπυρόπουλος, Νίνης, Δώνης, Μπεργκ.

Παραλειπόμενα

16.54 Το ματς ολοκληρώθηκε και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν παραμείνει στο γήπεδο κάνοντας αποθεραπεία

16.18 Ο Πέτρος Μάνταλος φορώντας πολιτικά βγαίνει στο γήπεδο και πηγαίνει στον πάγκο της ΑΕΚ. Θετικό το γεγονός ότι πατάει το πόδι του, αν και κουτσαίνει

15.48 Πάνω στο φορείο ο Μάνταλος πήγε αμέσως στα αποδυτήρια.

15.45 Όλο το ιατρικό τιμ έχει πέσει πάνω στον Μάνταλο.

15.01 Οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο και φωτογραφίζονται όλοι μαζί

14.58 Και ο Γιώργος Μελισσανίδης φτάνει στο ΟΑΚΑ

14.54 Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος φτάνει στο Στάδιο και πηγαίνει στον Δημητρή Μελισσανίδη, έχοντας χειραψία μαζί του, αλλά και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

14.51 Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πηγαίνει στο μπουθ που βρίσκονται οι Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς και συζητά με το αφεντικό της Ένωσης

14.46 Φτάνει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο ΟΑΚΑ και πηγαίνει δίπλα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο μπουθ

14.45 Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς επέστρεψε από το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική και είναι στο ΟΑΚΑ

14.44 Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προθέρμανσή της και οι παίκτες πηγαίνουν στα αποδυτήρια

14.43 Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στο γήπεδο και βρίσκεται στο μεγαλό μπουθ πάνω από τα επίσημα.

14.30 Δείτε τις 11άδες των δύο ομάδων - Μπείτε στο LIVE του aek365

14.24 Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει την προθέρμανση

14.08 Ο Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα, έχοντας μαζί του και τον Καραγκιολίδη

13.55 Ο Κουτρουμπής θα τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της ΑΕΚ από τη μέρα που έφυγε. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο γήπεδο έπιασε κουβέντα με φροντιστές της ΑΕΚ, αλλά και τον Νίκο Πανταζή

13.53 Η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάνει στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες των "πρασίνων" βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα.

13.49 Κεκλεισμένων των θυρών θυμίζουμε πως είναι το σημερινό ματς.

13.40 Ο Άρης Σοϊλέδης γυμνάζεται πριν το παιχνίδι. Ο αμυντικός της ΑΕΚ μαζί με τον Νίκο Πανταζή κάνει το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα, τρέχοντας σε χαλαρούς ρυθμούς σε όλο το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα