Ο «πρόεδρος» Μαύρος και ο… Κορεάτης «Λεό»

09:06 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

SPORΤDAY

«Κληρώνει» είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις με τη Χιουντάι για τον Λεονάρντο. Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι: «Πάνω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι στην ΠΑΕ ΑΕΚ, περιμένοντας να ακούσουν ευχάριστα νέα από την Κορέα για τη μεταγραφή του Λεονάρντο.

Η χθεσινή μέρα περιλάμβανε συνεχή ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον Ανδρέα Δημητρέλο και τη διοίκηση της Χιουντάι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έστειλε στους Ασιάτες ό,τι στοιχείο ζήτησαν για την επικείμενη μετακίνηση, αλλά και τις ρυθμίσεις που θέλει η πλευρά της «Ένωσης» να γίνουν προκειμένου να προεισπράξει τα χρήματα της εγγυητικής επιταγής για την πώληση του Βραζιλιάνου. Σημειώνεται πως η κατ' αρχήν συμφωνία προβλέπει να καταβληθούν στην ΑΕΚ άμεσα 450.000 ευρώ (τα 150.000 ευρώ είναι τα χρήματα που δόθηκαν από την ΠΑΕ στον παίκτη για να χάσει το δικαίωμα προσφυγής) και επιπλέον 500.000 ευρώ με τη μορφή εγγυητικής. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν μία φόρμουλα προκειμένου να «σπάσουν» την εγγυητική και να βάλουν νωρίτερα στα ταμεία το υπολειπόμενο ποσό. Εντός της ημέρας θα υπάρχει οριστική κατάληξη στην υπόθεση και όλα συνηγορούν πως αυτή θα είναι αίσια. Άλλωστε η μεταγραφική περίοδος στην Κορέα ολοκληρώνεται την Παρασκευή και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». Επίσης, στο πρωτοσέλιδο της Sportday γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Τσουκαλά και την επιστροφή του Παυλή.

GOAL

Η εφημερίδα στέκεται στο πρωτοσέλιδο της στην πρόθεση του Θωμά Μαύρου να αναλάβει τη διοίκηση, σε περίπτωση που καταφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται: «Για την 1η Αυγούστου ορίστηκε όπως αναμενόταν η γενική συνέλευση της ΑΕΚ μετά τη νέα αναβολή που πάρθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας. Στο περιθώριο αυτής πάντως μετά τις πιέσεις των μικρομετόχων ο Θωμάς Μαύρος δεσμεύτηκε πως εφόσον υπάρξει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ μέχρι την 1η Αυγούστου, θα δώσει το «παρών» στη γενική συνέλευση και θα σχηματίσει διοίκηση δικής του εμπιστοσύνης. Αυτό ξεκαθάρισε ο Μαύρος στη συζήτηση που είχε για περισσότερη από μια ώρα με μικρομετόχους και εκπροσώπους συνδέσμων, σημειώνοντας επιπλέον πως αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος της πτώχευσης και του υποβιβασμού της ομάδας, δεν θα έμπαινε μπροστά: «Αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος, δεν θα έμπαινα ποτέ μπροστά. Μπήκα για να προσπαθήσω να σώσω την ομάδα. Εάν δεν τα καταφέρω, θα έχω τουλάχιστον ήσυχη τη συνείδησή μου ότι τουλάχιστον προσπάθησα» εξήγησε. Παράλληλα, ο Μαύρος τόνισε μεταξύ άλλων την άμεση ανάγκη που έχει η ομάδα για εξεύρεση 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταφέρει να πάρει άδεια από την ΕΕΑ, λέγοντας: «Εκτιμώ ότι χρειάζονται περίπου 3 εκατ. ευρώ. Μόνο για αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια θα χρειαστούν ακόμη 8 με 10 εκατ. ευρώ για να βγάλουμε τη χρονιά χωρίς πρόβλημα. Αν βρούμε αυτά τα 3 εκατ. ευρώ μέχρι αρχές Αυγούστου, θα ορίσω δική μου διοίκηση. Αν όχι, δεν θα έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια. Θα επιστρέψω σπίτι μου. Η αν

Keywords
Τυχαία Θέματα