Πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Χανιά

09:06 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

Επτά αγροικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Ελαφονήσι Χανίων με την φωτιά να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς.
Πολλοί κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το χωριό Αμυγδαλοκεφάλι αλλά και από τα Παπαδιανά καθώς οι άνεμοι έστρεψαν την πυρκαγιά προς εκείνο το σημείο.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ακόμα στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία συμμετέχουν περισσότερα απο 16 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίσης περισσότερους απο 40 άνδρες, και

μια ομάδα πεζοπόρο από το Ηράκλειο και άλλη μια απο τα Χανιά.
Στην Αχαΐα δυο μέτωπα κοντά στο Δρέπανο και στο Πλατάνι είναι αυτά που απασχολούν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Από το πρωί έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα μπόρεσαν να ριχθούν στη μάχη με τις φλόγες και έτσι σύμφωνα με τους υπεύθυνους τα μέτωπα δεν πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και μέχρι το ξημέρωμα οι άνεμοι είχαν πέσει και έτσι οι πυροσβέστες που ξενύχτησαν στο πλάι των κατοίκων κατάφεραν να κρατήσουν τα μέτωπα μακριά από τους οικισμούς. Τώρα δίνεται μάχη ώστε τις επόμενες ώρες τα δύο μέτωπα να περιοριστούν κατά πολύ καθώς αργότερα αναμένεται και νέα ενίσχυση των ανέμων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα