Ο ΠΑΟ πήρε 8,6εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακαίνιση της Λεωφόρου

21:33 10/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ποσό 8,6εκατ. ευρώ θα πάρει ο Παναθηναϊκός από την Περιφέρεια Αττικής.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην 15η συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα πέμπτη ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το

γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει ολόκληρο το κόστος του έργου, καθώς οι μηχανικοί του Παναθηναϊκού έχουν υπολογίσει ότι αυτό θα είναι 8.632.311,44 ευρώ.

Αναλυτικά το κομμάτι της ανακοίνωσης της Περιφέρειας που αφορά το έργο:

«Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Παναθηναϊκού Α.Ο. για το έργο της αναβάθμισης του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας. Ο προϋπολογισμός του είναι 8,6 εκ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με την ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί, το γήπεδο θα γίνει ασφαλέστερο, θα ενισχυθούν οι υποδομές του και θα αυξηθεί η χωρητικότητά του, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην πλευρά του Παναθηναϊκού να προβεί αργότερα σε δικές της προσθήκες ή τροποποιήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σταθερή και συνεπής στην πολιτική που ακολουθεί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα και ούτε ένα ευρώ και να ενισχύεται η Αττική επ' ωφελεία των πολιτών της.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με συνέπεια και πολιτική υπευθυνότητα συνεχίζει το έργο του, όπως οφείλει απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Με μόνο γνώμονα το δικό τους συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αττική θέτει τις βάσεις για μια σειρά από έργα υποδομών, κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και αθλητισμού. Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το σήμερα και το αύριο».

Παράλληλα, εγκρίθηκε σειρά αθλητικών έργων, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση του κλειστού γυμναστήριου Παλαιού Φαλήρου, και η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστήριου στη Νέα Σμύρνη, προϋπολογισμού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το κονδύλι για τον ΠΑΟ όσο και για την ΑΕΚ (αλλά και για ακόμα 100 έργα) έχουν εγκριθεί από το 2013 και βρίσκονται στον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου έτους. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ περιμένει πλέον τη σειρά της για να πάρει την οριστική έγκριση για το δικό της ποσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα