Ο Μιτεράν πέθανε από ευθανασία

17:52 10/4/2012 - Πηγή: AEK365

Με ευθανασία πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι Ντενί Ντεμονπιόν και Λοράν Λεζέ στο βιβλίο τους «Το τελευταίο ταμπού. Αποκαλύψεις για την υγεία προέδρων», υποστηρίζουν ότι ο Μιτεράν, που πέθανε τον Ιανουάριο του 1996 μετά από 15 χρόνια καρκίνου, πέθανε από ενδοφλέβια ένεση, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιούν τη λέξη «ευθανασία».

«Ο Μιτεράν μια Δευτέρα, κατόπιν ρητού

αιτήματός του, είδε τον Γολγοθά του να τελειώνει. Του έγινε μια ενδοφλέβια ένεση», αναφέρουν. Φυσικά, επίσημα, στη Γαλλία όπως και στις περισσότερες χώρες η ευθανασία απαγορεύεται από το νόμο.

Ένας από τους γιούς του πρώην αρχηγού του κράτους, ο Ζιλμπέρ Μιτεράν, αφηγείται στο βιβλίο ότι «μόνον ένα πρόσωπο υπάρχει που ξέρει τι συνέβη, αλλά δεν θα πει τίποτε. Μας αφηγήθηκε απλώς ότι όλα έγιναν ειρηνικά», τόνισε ο γιος του Μιτεράν λέγοντας ότι το πρόσωπο αυτό ειδοποίησε στη συνέχεια τηλεφωνικά τον προσωπικό γιατρό του Μιτεράν ενημερώνοντας για τον θάνατό του.

Επιπλέον, οι δυο συγγραφείς, υποστηρίζουν στο βιβλίο τους ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, που είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, «καταπίνει χάπια που δεν έχουν την άδεια η οποία είναι απαραίτητη στη Γαλλία για να κυκλοφορούν στην αγορά, να διατίθενται από τα φαρμακεία και να συνταγογραφούνται». Τα φάρμακα αυτά τα χρησιμοποιεί για να «βρίσκει την φόρμα του», ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποια είναι αυτά.

Ακόμα, αναφέρονται και στο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ στις 2 Σεπτεμβρίου 2005. Όπως γράφουν στο βιβλίο η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, και η κόρη του, η Κλοντ, άσκησαν πίεση στους γιατρούς για να «αποσιωπήσουν» αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα