Κόντε: Κοιτάμε μόνο τη Λάτσιο

17:42 10/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η Γιουβέντους προσπέρασε την Μίλαν στη βαθμολογία και ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Λάτσιο στο Τορίνο, ο Αντόνιο Κόντε ζήτησε από τους παίκτες του πάθος, νοοτροπία νικητή και προσοχή.
Η Μίλαν αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης την Κιέβο στη Βερόνα, στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της 32ης αγωνιστικής του Campionato, αλλά ο Κόντε επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η Γιούβε, πλέον, πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά της αποτελέσματα καθώς αν κάνει επτά νίκες ως το τέλος, θα πάρει και το Scudetto.

«Το να κερδίζουμε είναι αρκετό. Δε θα αλλάξω το μήνυμα μου μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση πνευματικά, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός αλλά και προσοχή. Θέλουμε να παίξουμε όλα μας τα... χαρτιά ως το τέλος της σεζόν, ώστε να μην έχουμε τύψεις για τίποτα. Η Μίλαν είναι υπερδύναμη αγωνιστικά, ένα πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε για να παλέψει παντού. Εχουν 35 παίκτες υψηλού επιπέδου και παρά τις απουσίες τους, μπορούν να παίξουν καλά με διάφορα συστήματα και υπό αυτή την έννοια, εμείς τους έχουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε αρχικά ο Κόντε και στη συνέχεια έδωσε ξανά το σύνθημα στους παίκτες του για να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στις επτά αγωνιστικές που απομένουν: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να φεύγουμε από το γήπεδο, μετά το τέλος του αγώνα, με τις φανέλες να... πνίγονται στον ιδρώτα. Αυτό κάναμε από την 1η αγωνιστική, αυτό θέλουμε ως το τέλος. Είναι προφανές ότι θα παλέψουμε ως το τελευταίο ματς της σεζόν αλλά όποια κι αν είναι η κατάληξη δε θα αλλάξει κάτι στα συμπεράσματα, γιατί η φετινή σεζόν κρίνεται ήδη επιτυχημένη».

Ακολούθως, ο προπονητής των Μπιανκονέρι αναφέρθηκε στο τι έχει κερδίσει ήδη η Γιουβέντους από την φετινή σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το καλύτερο πράγμα είναι να βλέπεις τον ενθουσιασμό των τιφόζι, καθώς νιώθουν και πάλι υπερήφανοι για εμάς. Αυτό δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανείς και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να αλλάξει τη Γιουβέντους σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία της, πέρα από το αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι, ο Κόντε απάντησε: «Η ψυχολογική δουλειά σε μια ομάδα γίνεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και πιστεύουμε ότι έχουμε δουλέψει καλά και σε αυτόν τον τομέα. Θέλαμε από την αρχή να νιώσουν ξανά νικητές όλοι στην ομάδα και υπήρχε η επιθυμία να νιώθουμε ότι είμαστε μπροστά με 1-0 πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε ξανά στο επίπεδο να μπορούμε να νικήσουμε ένα ματς με την ψυχολογία μας και μόνο και δε θα κουραστώ ποτέ να λέω ότι είναι εντυπωσιακή η διάθεση αυτής της ομάδας για δουλειά σε όλους τους τομείς».

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός της Μεγάλης Κυρίας επανέλαβε ότι από εδώ και πέρα η ομάδα του εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί: «Αυτό που λέω συνεχώς στους παίκτες μου είναι ότι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Μίλαν με την Κιέβο στη Βερόνα, εμείς πρέπει να νικήσουμε την Τετάρτη την Λάτσιο. Αν κερδίσει η

Keywords
Τυχαία Θέματα