Ο Κάκος, ο Πετρογκόλ και τα... στοματάκια

23:27 20/1/2013 - Πηγή: AEK365

Νίκησε τον Κακό, να νικήσει και τον κακό εαυτό της

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Σε κανονικές συνθήκες ο Τάσος Κάκος θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια, μετά από "εισαγγελική παρέμβαση" να απαγορεύεται να πλησιάσει σφυρίχτρα στα 20 μέτρα. Στην Σούπερ Λίγκα όμως ο Κάκος όχι μόνο διατηρεί το δικαίωμα να σφυρίζει αλλά βραβεύεται ως κορυφαίος. Στο "Βικελίδης", ο ρέφερι από την Κέρκυρα, έδωσε ένα ακόμα σόου αλλοπρόσαλλων αποφάσεων (πλησίασε ακόμα και ένα ματς στην Ξάνθη

το 2009) αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο παρατηρητής τον αποθεώσει και στο τέλος της χρονιάς εμφανιστεί και πάλι με το απαράμιλλο στιλ του για να παραλάβει κάποιο βραβείο. Στη Σούπερ Λίγκα άλλωστε τα πάντα είναι δυνατά.

Η ΑΕΚ "νίκησε" όμως και τον Κάκο και στάθηκε όρθια σε ένα οριακό ματς. Τώρα όμως θα πρέπει, εν όψει ΟΦΗ, να... νικήσει και τον κακό της εαυτό. Αγχωτικό και δύσκολο το ματς στο "Βικελίδης" όμως η ομάδα δεν έδειξε αυτά που θα περίμενε κάποιος. Δεν είχε λύσεις απέναντι στην πίεση του Άρη και δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό. Επιπλέον το καθαρό μυαλό από τον πάγκο, που τόσο χρειάζεται η Ένωση, δεν υπήρχε σε αυτό το ματς. Μετά την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο ματς που μπορούν να την φτιάξουν ή να την καταστρέψουν. Τώρα είναι η στιγμή η ομάδα να βγάλει το καλό της πρόσωπο και να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση.

Υ.Γ. Ο Πετρόπουλος μέσα σε μόλις δύο ματς μας θύμισε τι σημαίνει πραγματικός επιθετικός. Αρκεί βέβαια να παίζει στη θέση του.

Δύο νίκες τώρα στο ΟΑΚΑ και ράβουν όλα τα στοματάκια!

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Δεν πανηγυρίζεις για το Χ! Δεν πανηγυρίζεις για τη θέση που είναι η ΑΕΚ! Δεν πανηγυρίζεις για τίποτα... Χαίρεσαι όμως, κοιτάς τον ουρανό και κλείνεις το μάτι για απόψε, γιατί αυτή η ομάδα έχει άντερα και συνεχίζει να παλεύει! Κόντρα σε όλους... Είτε είναι ψηλά, είτε είναι εκεί κάτω, ΜΟΝΗ της θα συνεχίζει να παλεύει! Ποτέ δεν μπορεί ένας ΑΕΚτζής να πανηγυρίζει για έναν το βαθμό που πήρε η ΑΕΚ από τον Άρη. Όμως το αποψινό ήταν εξαιρετικό, σημάδι... Γιατί έγιναν πολλά, που και ο πιο ψύχραιμος να είσαι, όταν έρχεται αυτό το γκολ στο 96' ξεσπάς.

Από την αρχή της εβδομάδας και τον Ολυμπιακό να μοιράζει παίκτες στον Άρη και την ώρα του αγώνα ο Κάκος να δείχνει από το πρώτο λεπτό (χωρίς υπερβολή) ότι θέλει να κόψει τον τσαμπουκά, το να φεύγεις με τον βαθμό από το Χαριλάου και να μένεις ζωντανός (όταν ΟΛΟΙ θέλουν να πεθάνεις) είναι μαγκιά των παικτών!

Η κίτρινη κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα του Τσούπρου στο 7' και τα πολλά φαουλάκια στο πρώτο 20λεπτο, έδειξαν πως ο Κερκυραίος ήθελε να κόψει τον... αέρα των παικτών της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή που τον έβλεπες από την άλλη να μη βγάζει κάρτα στον Αγκάνθο που ως άλλος... Κολιτσιδάκης σκότωνε σε τρία μαρκαρισμάτα! Και πήγε ο γίγαντας Κάκος και έδειξε κάρτα (δεύτερη) στον Αγκάνθο επειδή αφιέρωσε το γκολ στον μικρό Άγγελο, κάνοντας το μέγα... σφάλμα να σηκώσει τη μπλούζα του! Έλεος, ρε άνθρωπε! Έλεος!

Το μεγάλο λάθος εις βάρος της ΑΕΚ ήταν φυσικά στη φάση της αποβολής του Τσούπρου. Απευθείας κόκκινη του Πουλίδο ήταν και έβγαλε, έπειτα και από υπόδειξη του βοηθού του, κάρτες και στους δύο. Η ΑΕΚ έπειτα δέχεται το γκολ, αφού ο πιο ψήλος αμυντικός της (και παρεμπιπτόντως εξαιρετικός μαζί με τον Μπουγαϊδη) είναι στα αποδυτήρια λανθασμένα! Δεν σταμάτησε εκεί, ο μετά τον Κύρο κορυφαίος ρέφερι όπως λένε οι... ειδικοί, απέβαλε κατόπιν και τον Βλάχο! Κανείς δεν ξέρει γιατί του έβγαλε την πρώτη κίτρινη κάρτα και στη δεύτερη δεν βρίσκει καν η μπάλα στο χέρι του!

Και μετά, ήρθε, η φάση του 96', που ναι είναι οφ σάιντ ο Πετρόπουλος! Όμως, όσα... ανθρώπινα λάθη έχουν γίνει εις βάρος της ΑΕΚ σε όλο το πρωτάθλημα ως τώρα, δεν μπορεί με τίποτα να... ισοφαριστούν απ' αυτό του βοηθού απόψε!

Όσο υπάρχουν τύποι σαν τον Κάκο που νομίζουν ότι επειδή κρατούν μία σφυρίχτρα είναι... μικροί Θεοί και κάνουν ό,τι γουστάρουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ηδονή να βλέπεις την ΑΕΚ ατσάλινη, να μην λυγίζει και να συνεχίσει να παλεύει.

Τώρα το πρόγραμμα θέλει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ δύο νίκες στο ΟΑΚΑ με ΟΦΗ το Σάββατο και Πανιώνιο, τη μεθεπόμενη αγωνιστική! Δύο σερί ματς έξι βαθμούς πρέπει να πάρει η ομάδα και το άγχος σιγά - σιγά θα φεύγει. Γιατί το άγχος σήμερα δεν τους άφησε να παίξουν και λίγο μπάλα. Για τα αγωνιστικά ένα πράγμα μόνο θα γράψω: Η παρουσία του Μητρόπουλου και η επιστροφή του Μπουγαϊδη έχει δέσει την αμυντική διάταξη, ενώ και ο Τσουμάγκας είναι καλός, δεχόμενος την καλή αλληλοκάλυψη από τον Ρίκκα.

Αυτά! ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, δεν λυγίζουμε, προχωράμε και δίνουμε ΜΟΝΟΙ τη μάχη μας! Κόντρα σε... δανεικούς, κόντρα σε Κάκους και ό,τι άλλο έχουν φτιάξει και θα δούμε στο μέλλον. Δεν θα πέσει η ΑΕΚ... Όχι επειδή το δήλωσε ο απίστευτος Αλκαράθ, επειδή του το... είπαν, αλλά επειδή αυτή η ομάδα έχει πολλά κιλά... καρύδια και ειδικά τώρα με τις μεταγραφές των Πετρόπουλου, Μητρόπουλου και Τσουμάγκα τα δείχνει σε όλους! Κράτα γερά ΑΕΚΑΡΑ...

Ο Πετρογκόλ που "καθαρίζει" και ο Αλκαράθ που... παρεξήγησε

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Πριν από την έναρξη του αποψινού αγώνα, για την ΑΕΚ η ισοπαλία θα ήταν ένα θετικότατο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «συνέχεια» της νίκης με την Ξάνθη και να δώσει την ευκαιρία στην Ένωση, εν όψει των δύο εντός έδρας ματς που ακολουθούν, να αποδείξει ότι μπήκε σε μια σειρά και απέκτησε μια συνέπεια που θα σώσει την παρτίδα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ισοπαλία έγινε... νίκη. Γιατί με την κατάθεση ψυχής που έκανε η ομάδα, με τον τσαμπουκά που έδειξε και την αποφασιστικότητα να μείνει όρθια απέναντι σε όλους και σε όλα, κέρδισε όλα τα παραπάνω, συν την τεράστια ψυχολογική τόνωση που της δίνει η εμφάνιση. Αυτά τα παιχνίδια, αυτοί οι βαθμοί σε ματς που μοιάζουν χαμένα είναι που καθαρίζουν τη... μπουγάδα. Και, φυσικά, οι παίκτες σαν τον Πετρόπουλο.

Να τον έχει ο θεός καλά, γιατί τη δεδομένη στιγμή αποτελεί το στοιχείο που σε ψήνει ότι αυτή η ΑΕΚ μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αυτό έλειπε από την ομάδα για έναν ολόκληρο γύρο. Ένας επιθετικός που ακόμη και σε μια μέτρια βραδιά του θα είναι μέσα σε μια δυο ευκαιρίες. Και τη μια από αυτές θα την κάνει γκολ και θα σου δώσει βαθμό ή βαθμούς. Σε δύο ματς πήρε η ΑΕΚ από αυτόν όσα γκολ δεν είχε πάρει από τον Φουρτάδο και τον Κατσικοκέρη μαζί. Δύο παίκτες που η ΑΕΚ των περιορισμένων δυνατοτήτων «χρυσοπλήρωσε» για τα δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά και της εποχής συνολικά.

Θα προτιμούσα να αποβάλω εντελώς από το πλάνο τον... τρέντι Κάκο, που με έπεισε ότι σίγουρα τον προτιμώ με το... προχωρημένο τζινάκι, το έξαλλο γυαλί, το φουλάρι και το φανελάκι με τον Τσε, απ' ότι με την στολή του διαιτητή, αλλά δεν με αφήνει ο κύριος Αλκαράθ. Που δήλωσε ότι... κατάλαβε γιατί του έλεγαν οι άνθρωποι του Άρη πως δεν θα πέσει η ΑΕΚ.

Ακόμη και αν παραβλέπαμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι και με την... βούλα των καθηγητών διαιτησίας (και εσχάτως ακόμη και του... Αλέφαντου) η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος, ακόμη και αν κρίναμε μόνο για αυτό το ένα παιχνίδι, πάλι εκτός τόπου και χρόνου θα ήταν η δήλωση. Μέχρι το 81', ο Κάκος δίνει στον Άρη όσα... κουκούτσια μπορούσε. Σε εκείνο το σημείο τον παίρνει στο λαιμό του ο βοηθός και αντί για απ' ευθείας κόκκινη στον Πουλίδο, δίνει κίτρινη και αποβάλει τόσο τον παίκτη του Άρη όσο και τον Τσούπρο, που απλώς δέχθηκε το αναίτιο χτύπημα του αντιπάλου του. Όλα αυτά στο 0-0.

Αντί για δέκα εναντίον έντεκα, το παιχνίδι συνεχίστηκε με δέκα εναντίον δέκα και αμέσως μετά σκόραρε ο Άρης. Στο 86' ο Αγκάνθο, που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από το... ημίχρονο, τον «αναγκάζει» σηκώνοντας τη μπλούζα του να του δείξει δεύτερη κίτρινη. Και για να... ρεφάρει, αμέσως μετά αποβάλει από το... πουθενά τον Βλάχο. Είναι τουλάχιστον γελοίο λοιπόν να συζητάμε για μια διαιτησία που είχε (προ)αποφασίσει να παίξει Άρη με τα... μπούνια για 95΄ λεπτά και στο 96' να ευνοήσει τελικά την ΑΕΚ.

Συνεπώς, λάθος ...κατάλαβε ο κύριος Αλκαράθ. Προφανώς αυτό που εννοούσαν οι άνθρωποι του Άρη είναι ότι ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα (με τίτλους που δεν θα δουν ούτε στον ύπνο τους) που δεν έχει πέσει ποτέ και σε μια ομάδα που έχει πέσει πρόσφατα δύο φορές και γι΄ αυτήν η Β' εθνική... ρωτάει και ανησυχεί, φαβορί υποβιβασμού είναι η δεύτερη. Το πιθανότερο είναι, κύριε Αλκαράθ, ότι κατά την «ενημέρωσή» σας από τους ανθρώπους του Άρη, γίνατε μάρτυρας μιας... κρίσης αυτογνωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα