Ο Γκουαρντιόλα σιχαίνεται το «τίκι-τάκα»

15:41 4/8/2014 - Πηγή: AEK365

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο "Herr Pep" που μιλάει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και στο οποίο ο Ισπανός αποκαλύπτει πως σιχαίνεται το "τίκι-τάκα".
Ο Γκουαρντιόλα θεωρείται εμπνευστής του συγκεκριμένου τρόπου παιχνιδιού που χάρισε στη Μπαρτσελόνα πολλά τρόπαια αλλά όπως αποκαλύπτει μέσα από το βιβλίο: "Σιχαίνομαι το τίκι-τάκα. Η κατοχή της μπάλας είναι απλά ένα εργαλείο για να τακτοποιήσεις το παιχνίδι σου και να αποσυντονίσεις αυτό του αντιπάλου σου. Αν δεν υπάρχει μια αλληλουχία

από 15 πάσες, είναι αδύνατο να κάνεις καλά τη μεταφορά ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Αδύνατον".
Επίσης, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα απαντά στα σενάρια που τον ήθελαν να φεύγει από τη Μπαρτσελόνα λόγω του Σάντρο Ροσέλ και αποκαλύπτει ποια ήταν η χειρότερη στιγμή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα: "Δεν είναι αλήθεια ότι έφυγα λόγω του Ροσέλ, ούτε ότι ζήτησα να φτιαχτεί ξανά η ομάδα. Δεν έβλεπα ποιες άλλες επιλογές μπορούσα να δώσω στην ομάδα.
Η ήττα με 4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν η χειρότερη στιγμή μου σαν προπονητής".
Συγγραφέας του βιβλίου "Herr Pep" είναι ο Μαρτί Περασνάου ο οποίος βρέθηκε στο Μόναχο και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τη ζωή του Πεπ Γκουαρντιόλα ως προπονητής της Μπάγερν Μονάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα