Τριάδα προτάσεων πριν τις ευρωπαϊκές «μάχες»

14:33 4/8/2014 - Πηγή: AEK365

Στην εβδομάδα που διανύουμε κυριαρχούν οι επαναληπτικοί αγώνες για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Παναθηναϊκό να κάνει «ποδαρικό» για τις ελληνικές ομάδες, αντιμετωπίζοντας αύριο (5/8) τη Σταντάρ Λιέγης. Μέχρι να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές «μάχες» διατηρούμαστε σε στοιχηματικούς ρυθμούς με το κουπόνι της Δευτέρας, από το οποίο έχουμε ξεχωρίσει τρία παιχνίδια.

Κερδίζει η Μπρεστ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την αναμέτρηση Μπρεστ - Κλερμόν με την οποία ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστικής της Β' Γαλλίας και η επιλογή μας είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.00. Πλήρωσε το πολύ κακό της ξεκίνημα πέρυσι κι έτσι ο στόχος της άμεσης επιστροφής της στα "σαλόνια" του Σαμπιονά δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί. Παρ' όλα αυτά είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία η Μπρεστ, που τερμάτισε στην 7η θέση, όμως φέτος φαίνεται να μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη της ανόδου. Στον πάγκο της παρέμεινε ο αξιόλογος τεχνικός Άλεξ Ντιπόν, ενώ στο μεταγραφικό «παζάρι» υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών, αλλά αντικαταστάθηκαν με επίσης καλούς παίκτες, ενώ σε ένα από τα πλέον δυνατά παιχνίδια που έδωσε, επικράτησε 1-0 της Γκινγκάμπ που αγωνίζεται στην παραπάνω κατηγορία. Από την άλλη, πριν λίγους μήνες προκαλούσε παγκόσμια αίσθηση η Κλερμόν με την απόφαση της διοίκησης να παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας για τη νέα σεζόν στην Ελένα Κόστα, που θα γινόταν η πρώτη γυναίκα προπονητής σε ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος. Εν τέλει η Πορτογαλίδα δεν πρόλαβε να κάτσε ούτε σε ένα ματς στον πάγκο της, αλλά αυτό δεν πτόησε τους ιθύνοντες του συλλόγου που εμπιστεύτηκαν εκ νέου στο... ασθενές φύλο τις τύχες της ομάδας! Ο λόγος για την Κορίν Ντιάρκ, με μακρά θητεία στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής γυναικών της Γαλλίας (2007-13), με τη 40χρονη Γαλλίδα να μην έχει φυσικά καμία ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν, αλλά ως παίκτρια κατέκτησε δεκάδες τίτλους. Στα καθαρά αγωνιστικά, επιλέγουμε τη νίκη της Μπρεστ που είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο και θεωρούμε ότι θα ξεκινήσει με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της.

Δε χάνει η Μόναχο 1860

Συνεχίζουμε με το ματς Καϊζερσλάουτερν - Μόναχο 1860 για την 1η αγωνιστική στη Β' Γερμανίας, στο οποίο θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 2.25. Την περασμένη σεζόν η ομάδα του Ρούνιαϊτς δεν κατάφερε καν να μπει στην προνομιούχο τριάδα. Κι όλα αυτά μάλιστα ενώ είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά φάνηκε για μία ακόμα φορά ότι τα λεφτά... δεν φέρνουν την επιτυχία. Οι "κόκκινοι διάβολοι" αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ριζική ανανέωση της επιθετικής τους γραμμής, αφού πούλησαν τον Τσόλερ (28/13 πέρυσι) με 3 εκατ. ευρώ στην Κολωνία, έφυγε ο έτερος αρχισκόρερ Ιντρίσου (28/13 πέρυσι) για τη Μακάμπι Χάιφα, όπως επίσης και ο τρίτος κατά σειρά Σουκούτα Πάσου (32/6 πέρυσι) για την Κλαμπ Μπριζ! Ήτοι πρόκειται για τους παίκτες που σημείωσαν τα 32 από τα 55 τέρματα της! Η αντικατάστασή τους έγινε με νεαρούς παίκτες όπως ο Χόφμαν από την Ίνγκολσταντ που στοίχισε περί το 1 εκατ. ευρώ, αλλά και ο Μουγκόσα (15 γκολ στη Μλάντοστ). Στον αντίποδα, λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας μας έχει συνηθίσει να τερματίζει τα τελευταία χρόνια η Μόναχο 1860 και η σεζόν που πέρασε δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου τη βρήκε στην 7η θέση, η οποία φυσικά μόνο ικανοποιημένη δεν την άφησε, αφού για μία ακόμα φορά δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την απομάκρυνση του τεχνικού Φον Άλεν, αλλά και την έλευση νέου τεχνικού διευθυντή, του Γκέρχαρντ Πόσνερ, με τον Ολλανδό Μονίζ να αναλαμβάνει τον πάγκο της. Καλό βιογραφικό ο 50χρονος τεχνικός, με πέρασμα και από το Αμβούργο (2010). Έχει τεθεί ξεκάθαρα και φέτος ως στόχος η επιστροφή στην Bundesliga και σήμερα πιστεύουμε ότι η Μόναχο 1860 μπορεί να φύγει αλώβητη από την έδρα της Καϊζερσλάουτερν.

Στηρίζουμε Γκέλφε

Φινάλε από τη Σουηδία και τον αγώνα Γκέλφε - Μιάλμπι, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.05. Με στόχο να πετύχει την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη, η οποία θα την ανεβάσει δύο θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα, η Γκέφλε τίθεται αντιμέτωπη με τη Μιάλμπι στο «Stromvallen». Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων καθώς στις επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει κόντρα στους αποψινούς αντιπάλους τους δεν έχουν ηττηθεί ποτέ, μετρώντας τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στις τελευταίες δύο εντός έδρας αναμετρήσεις της με τη Μιάλμπι η Γκέφλε μετράει ισάριθμες νίκες. Από την άλλη πλευρά, τόσο η παράδοση που διατηρεί στο «Stromvallen», όσο και οι φετινές εμφανίσεις της εκτός έδρας δεν γεμίζουν με αισιοδοξία τους φιλάθλους της Μιάλμπι αλλά και τον προπονητή της, Λαρς Γιάκομπσον. Η τελευταία φορά που η Μιάλμπι κατάφερε να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Γκέφλε ήταν πριν από δύο χρόνια (στις 15 Μαρτίου του 2012) σε φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων. Πέτυχε, δε, το μοναδικό «διπλό» τη φετινή σεζόν στην έδρα της Μπρομαποϊκάρνα στις 15 Μαΐου (1-0).

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που υπάρχουν στο κουπόνι της ημέρας, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις μεταγραφές των ελληνικών και των ευρωπαϊκών ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα